Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panikara 24

POMOCY, analiza wyników badań moczu !

Polecane posty

Gość Panikara 24

Witam serdecznie, mam problem z odczytaniem wyników... z morfologii wynika, że wskaźniki są w normie natomiast jeśli chodzi o mocz wyniki wyglądają następująco : barwa ŻÓŁTY przejrzystość KLAROWNY ciężar właściwy 1.025 białko nieobecne glukoza nie wykryto bilirubina nieobecna urobilinogen prawidłowy ciało ketonowe nieobecne azotyny nieobecne krew nie obecna i tutaj nie ma dla mnie nic niepokojącego, natomiast dalej, MOCZ-OSAD nabłonki płaskie - LICZNE W POLU WIDZENIA leukocyty 8-10 w polu widzenia bakterie LICZNE W PREPARACIE ... co to oznacza ?? dodam tylko, że badania wykonałam rutynowo, nie mam żadnych dolegliwości z układu moczowego, jak i również z ginekologicznego punktu widzenia nie mam żadnych objawów które by mnie niepokoiły :( przestaraszyłam się trochę, bo staramy się z chłopakiem o dzidziusia i chciałabym miec jaknajbardziej SPRAWNY organizm :( czy ktoś coś więcej mógłby mi powiedzieć, mam się czym przejmować ?

Gość gość
zapalenie pęcherza albo niedokładnei się podmyłaś pewnie przydałby się antybiotyk na pęcherz