Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZmianNadszedłczas

Dieta uzdrawiająca z chorób cywilizacyjnych Kto ze mną?

Polecane posty

Gość ZmianNadszedłczas

Od kilku dni stosuję bo już bardzo źle się czułam. Od jakiegoś czasu nie wypróżniam się codziennie(kiedyś nawet kilka razy na dzień)tylko co drugi/trzeci dzień. Wyrzucam z diety niemal całkowicie mięcho, produkty przetworzone już wyrzuciłam Ponad to nie będę smażyła i piekła Odrobinę bezglutenowego pieczywa i błonnik pokarmowy a reszta to gotowane i surowe warzywa oraz świeze owoce. Jako dodatek do diety przeciwutleniające herbatki ziołowe Oleje lniany i z oliwek oraz ostre papryczki i odrobina nabiału typu maślanka i jakieś sery typu mozarella czy ser sojowy Jaja ryby ale umiarkowanie 70% Będą stanowiły w mojej diecie surowe nie przetworzone warzywa i soki warzywne oraz owoce zjadane w całości z pestkami -kto ze mną?

Gość gość
podaj menu na 1 dzien tak dla orientacji

Gość gość
a suszone owoce i np pestki dyni, slonecznika moga byc czy nie

Gość gość
śniadanie jak król Dwie kromki chleba gryczany sałatka z sałaty lodowej pomidorów cebuli i dużej ilości świeżej bazylii do tego papryka i ogórek małosolny prawie ukiszony Drugie śniadanie jedna kromka z pasztecikiem i papryczką chilii pokrojoną na plasterki oraz 50ml oleju lnianego z maślanką Obiad gotowane warzywa deser-winogrona Kolacja śliwki jabłka i morela-jabłka zjedzone w całości z pestkami ale sliwek i moreli się bałam z pestkami :) Piłam dużo wody przez cały dzień. O dniu jutrzejszym dopiero myślę Będę poza domem więc będę bazowała na surowych warzywach i owocach-zabiorę ze sobą arbuza na pewno.

Gość ZmianNadszedłczas
Jak najbardziej suszone owoce mają dużo błonnika!

Gość gość
a te pestki? a bedziesz pisac menu? ja bym dolaczyla z checia, nie lubie miesa

Gość gość
pasztecik drobiowy?

Gość martha3
czesc wam - podoba mi sie taka dieta a owsianke na mleku mozna na niej jesc? bo jestem uzalezniona od niej

Gość gość
Tak te paszteciki drobiowe -ja innych nie lubię nawet. Ale mimo że lubię miesko(przyzwyczajenie) chcę je wyrzucić całkowicie z diety-jednak stopniowo. Postaram się pisać co jadłam każdego dnia. Chciałabym się odkwasić i pozbyć dolegliwości cokolwiek to jest. Na razie nie czuję się źle Ból mnie nie przytłacza Na pewno będę chciała również schudnąć parę kilo.

Gość martha3
a co z owsianka i mlekiem?

Gość gość
Myślę że owsiankę można Ja raczej mleko toleruję i chyba całkowicie go nie wykluczę, zwłaszcza że po spożyciu chilii pomagam nim sobie;)odrobinkę

Gość ZmianNadszedłczas
Jutro kupię sobie maliny jeżyny i jagody bo mam grupę krwi A i podobno wyjątkowo mi one służą

Gość Monnnikka wwa
polecam zastosować również jagody acai, która doskonale usuwa toksyny z organizmu, po za tym suplement znalazł się na 2 miejscu w rankingu najlepszych suplementów na odchudzanie http://rtno.pl

Gość gość
kurcze, ja nie wiem jaka mam grupe krwi , bo mam 2 rozne wersje

Gość ZmianNadszedłczas
Monnnikka wwa -dzięki za radę, nie wiedziałam! Czy zakupię je bez problemu w Polsce? Pijam po łyżce czystka zamiast herbaty zielonej i to dosyć sprawnie oczyszcza z toksyn, ale im więcej produktów o takich właściwościach tym lepiej.

Gość ZmianNadszedłCzas
Cześć. Dziś na sniadanko byla jajecznica z pomidorami, oczywiscie przed 50ml oleju lnianego z maslanka. Na drugie sniadanie zjadlam jablka z pestkami-tym razem pestki rozgryzałam bo zauważyłam że się nie trawią. Czuje sie coraz lepiej! Dziś skusilam sie na 3kawalki babki ale jest ok. Potem będą owoce i chili:) Pozdrawiam!

Gość ZmianNadszedłCzas
Celowo nie lykam tabletek suplementujacych. Nie mam zaufania. Poza tym ja chce sie pozbyc kancerogenow i toksyn a nie się nimi obciążyć. Zauważyłam też bardzo dawno temu że w jabłkach kupnych nie ma pestek a ich gniazda są zepsute. Jesli już się trafią pestki, to suche i puste w środku. Dlatego ja posilkuje się pestkami pozyskanymi ze wsi z ktorych robilam soki a pestki zamknelam w pudeleczku i schowalam w zamrażarce. One są skuteczniejsze niż z kupnych jabłek co czuje sie odrazu po jelitach.

Gość ZmianNadszedłCzas
Celowo nie lykam tabletek suplementujacych. Nie mam zaufania. Poza tym ja chce sie pozbyc kancerogenow i toksyn a nie się nimi obciążyć. Zauważyłam też bardzo dawno temu że w jabłkach kupnych nie ma pestek a ich gniazda są zepsute. Jesli już się trafią pestki, to suche i puste w środku. Dlatego ja posilkuje się pestkami pozyskanymi ze wsi z ktorych robilam soki a pestki zamknelam w pudeleczku i schowalam w zamrażarce. One są skuteczniejsze niż z kupnych jabłek co czuje sie odrazu po jelitach.

Gość gość
Dawno nie pisalam. Dzis na sniadanie orkisz dwie kromki z bjalym serkiem i sałatka ze szpinakiem roszponka salata lodową szczypiorkiem bazylia i pomidorami polaną oliwą. Teraz smigam na rowerku jak wrócę uzupelnie diete o olej lniany i papryczki:)

Gość gość
Wieczorem upieke bezglutenowa babkę. Bez proszku do pieczenia i mąki. Użyję w tym celu migdałów.

Gość gość
proszek do pieczenia tez jest dostepny w wersji bezglutenowej

Gość gość
Owoce jedz do południa, a nie na kolację, po 14.00 nie są wskazane