Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę mieć trzecie dziecko, ale mam małe mieszkanie...

Polecane posty

Gość gość

No właśnie, czy ktoś ma jakiś pomysł? Mam duże 2 pokojowe mieszkanie, ale oboje pragniemy mieć trzecie dziecko. Czy komuś się udało rozwiązać taką sytuację?

Gość gość
rozwiąż ją inwestując w antykoncepcje:O Dwa pokoje to według mnie za mało na 2 dzieci a ty o 3 piszesz

Gość gość
Ja mam trójkę dzieci. 2 pokoje. Dziewczynki razem a syn maly jest to z nami. Zawsze jakbym sie uparla w swoim mogę ściankę wstawić zagluszona i ok. Moze o tym pomyślę. I zrobia sie 3. Trzeci dla syna. Macie własne mieszkanie czy socjalne?

Gość gość
Nie wiem kto by chcial 3 dzieci... Chyba ludzie ktorzy nie maja pomyslu na siebie dlatego marnuja czas na pieluchy...

Gość gość
Mamy własne mieszkanie, ale na kredyt, ale zastanawiam się jak to będzie, gdy dzieci urosną i będzie im brakowało przestrzeni...Ale z drugiej strony nie wiem czy da się kupić większe mieszkanie mając jedne na kredyt?

też bym chciała mieć trzecie ale nie mam z kim... dom mam zaś duży bo 6 pokoi i jestem tylko ja dzieci i rodzice. 3 pokoje są wolne jeden co prawda robi za salon ale pozostałe wolne póki co :)

Gość gość
Ja nie pijam kawy zacznij facetow sprowadzac ;)

Gość gość
Mi sie dwójka marzyła i oczekuje drugiego. Ale jak trójkę chcesz to działaj

Gość gość
2 pokoje i 3 dzieci to jak dla mnie nie do przejscia. Pomysl o pozostalej dwojce a nie o o swojej checi posiadania kolejnego. przepraszam, ze tak dosadnie ale takie jest moje zdanie.

Gość gość
2 pokoje i 3 dzieci to jak dla mnie nie do przejscia. Pomysl o pozostalej dwojce a nie o o swojej checi posiadania kolejnego. przepraszam, ze tak dosadnie ale takie jest moje zdanie. odp Ale za 30 lat rodzeństwo będzie miało najbliższą rodzinę. a dwóch pokojach zupełnie nie będą pamiętały. Bo rodzina to miłość, a nie jak najwyższy komfort. co za różnica czy 3 małe, a 2 duże pokoje, zawsze można na to zaradzić.

Gość gość
Ja. Do 9 lat mialam z rodzicami pokój potem dzielilam z bratem do 16 lat a potem sama. I wspominam dobrze dzieciństwo a brak swojego pokoju mi nie doskwiera. Mam 3 rodzeństwa. Czasami sie spotykamy teraz juz z naszymi dziećmi które uwielbiają sie bawić razem a my wspominamy dawne czasy :-)

Gość gość
Ja tak żyłam jako dziecko. Mam dwóch starszych braci. Jeden pokój mieli rodzice, jeden bracia razem, a ja póki bylam mala to spalam w pokoju z rodzicami. Później rodzice przenieśli kuchnie do przedpokoju, który jest duży. a ja miałam pokój przerobiony z kuchni. Jak najstarszy brat się wyprowadził to miałam 13 lat i przeszłam do pokoju do brata. I tak przez kilka lat. Później miałam pokój sama. Możesz chyba dowiedziec się w banku jak wyglądałaby sprawa z kredytem gdybyś chciała zmienić mieszkanie na większe.

Gość gość
pieprzone królice, chcieć a móc to dwie różne sprawy, jak chcecie to najpierw kupuje się większe mieszkanie i się decyduje na kolejne, ale widać jakie z was bogaczki, że nie mają na kupno większego mieszkania, no ale na dziecko sie decydują nie mając pieniędzy, patologia sie rozwija

Gość gość
Starsze dzieci w wieku 18-20 lat mogą się już wyprowadzić, więc poczekaj kilka lat aż będą trochę starsze

Gość gość
mam mnóstwo koleżanek które mieszkają w jednopokojowym mieszkaniu z dwójka dzieci i wg nich jest dobrze mnóstwo ludzi mieszka też na "kupie" kątem w pokoju u teściów. moim zd nie masz tak źle.

Gość gość
mieszkałam z mamą i bratem w garsonierze, owszem brakowało mi kiedyś swojego pokoju ale dziś już tego prawie nie pamiętam, ciesze się ze mam brata, mmay super kontakt i nie wyobrażam sobie a by go nie było.

Gość gość
"...Starsze dzieci w wieku 18-20 lat mogą się już wyprowadzić,.." tak jest najlepiej narodzić i jak mają 18 lat wypierdolić je z domu, pieprzone niby kochające matki, ja mam 28 latka i jak potrzebuj rady, pomocy to ma mnie matkę i moje dziecko dopóki nie umrę bedzie moim.... moim.... nie wypieprzonym z domu dzieckiem. Owszem wyjechało to moje dorosłe dziecko, ale ma pokój do którego w każdej chwili może wrócić.

Gość gość
ale później takie dziecko nie może zaprosić znajomych do siebie, no bo gdzie skoro nie ma swojego pokoju?

Gość gość
"mam mnóstwo koleżanek które mieszkają w jednopokojowym mieszkaniu z dwójka dzieci i wg nich jest dobrze" Nooo z******te życie :)

Gość gość
Sory ale gdzie to dziecko ma sie w wieku 18 lat wyprowadzic?

Gość gość
Auyorko pasuje ci mieszkanie na kupie to rob 3 a nawet 4 dziecko. Nie pytaj sie nikogo. Mi nie pasuje zycie na kupie wiec w twojej sytuacji nie zdecydowalabym sie nawet na 2, ale skoro tobie to pasuje to dzialaj.