Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co widac na usg 3d w 31 tyg ciazy

Polecane posty

Gość gość

? no najbardziej chcialbym zobaczyc buzke dziecka i czy to napewno dziewczynka. Ufam swojemu lekarzowi i jak mowi ze wszystko jes ok z dzieckiem. powiedzial ze 3d jest tylko dla przyjemnosci rodzicow bo na zwyklym wszystko widac. Co Wy widzialyscie w tym tygodniu na 3d? jakie to bylo dla Was przezycie?

Gość gość
I ma racje, 3D to tylko dla rodzicow a nie dla lekarza. W 31 tygodniu dziecko moze juz byc ustawione glowa w dol i nisko i zadnej buzki nie zobaczysz :P

Gość gość
no to mam nadzieje ze sie nie przekrecila jeszcze:)

Gość gość
ja byłam już w 21 tygodniu na usg 3d/4d, bo na zwykłym lekarz miał za słaby sprzęt i słabo było widać serduszko, poszłam żeby się upewnić że jest ok. Mała była już główką w dół, mocno przytulona, więc dobrze się nie dawała obejrzeć, ale najpiękniejsze co widziałam,jak zaczęła się uśmiechać :) chudzinka była wtedy,bo teraz na zwykłym usg widać jakie ma już poliki :) ale cudowne przeżycie :)

Gość gość
Czy wszystkie kobiety są takie głupie? Jasne! Widać buzkę i pitola! Pogięło niektórych na maksa.

Ja byłam dzisiaj na 4D (30t1d) i buzke było widać baaaardzi wyraźnie - ladniej niż na polowkowym. Zwykle USG mnie kosztuje 80zl a 4D 150 wiec te trzy dokładne robilam w 4D. Widać jak maluch pije, jaki ma wyraz twarzy, jak łyka wody płodowe itd:) Owszem jest to bardziej dla rodziców ale na tym sprzęcie lekarz dokładnie mierzy (w2d) i sprawdza wszystko. Na zwykłym USG na NFZ tak dobrze nie sprawdzi wszystkiego. Ja widziałam nawet w serdusKu jak się zamykają i otwierają zastawki:) Byli warto:)

Gość amber54
My nie robiliśmy ani 3D ani 4D. Teraz trochę żałuję bo byłaby pamiątka;) Ale jeśli chcesz zrobić takie badanie to idź śmiało :) Z tego co wiem bardzo dobry sprzęt mają w http://medichouse.pl/usg-ciazy/ To niby badanie dla rodziców ale lekarz też może więcej zobaczyć więc gdyby było coś nie tak to można to szybciej wykryć.