Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaczynam się bać że nie zajdę w ciąże :(

Polecane posty

Gość gość

Hej kobietki.Od ponad roku nie mogę zajść, niedawno poszłam do lekarza który zlecił mi badania hormonalne i wyszło że mam podwyższoną prolaktynę a do tego DHEA czy miałyście podobny problem?Chodzi mi bardziej o ten DHEA jak to się leczy jaka może być przyczyna tego wszystkiego?

Gość gość
Przestaw się na zdrowy tryb życia a nie będziesz miała żadnych zdrowotnych problemów 70% surowych warzyw i owoców i każdego dnia kwasy omaga3 Nie w tabletkach! Olej kup! Lniany budwigowy! Jedz tak żeby odkwasić sobie swój organizm i powoli sukcesywnie chudnij! Za parę lat wyniki będziesz miała super i w ciąże też zajdziesz!

Gość gość
DEHA-rośnie tylko u takich osób w wieku reprodukcyjnym, które się ,,głodzą"" A dziś każdy się głodzi stąd cywilizacyjne choroby z bezpłodnością na czele. Wiesz jakie związki są budulcem komórki ludzkiego ciała? Zacznij od tego! Ty po prostu prowadzisz niehigieniczny tryb życia kobieto!

Gość gość
Chudnij... dobre ja ważę 54 kg więc nie mam z czego...czekałam na jakieś normalne odpowiedzi od dziewczyn które się leczyły a nie od higienistek zielarek :)

Gość anna007
Tylko wizyta u ginekologa wszystko rozjaśni, ewentualnie endokrynologa który w tym wypadku jest najlepszy gdyż powody mogą być poważne, nawet guzki

Gość gość
ile masz lat? jaki tryb pracy masz, siedzący czy bardziej fizyczną? Uprawiasz sport? To wszystko ma znaczenie.

Gość gość
Może i ma znaczenie ale nie podwyższy hormonów 5 razy ponad norme.Mam 23 lata praca biurowa ale regularnie uprawiam sporty

Gość gość
nie bój się i przede wszystkim wyluzuj :) mi lekarze mówili,że jakbym się starała o dziecko, to jest problem - podwyższona prolaktyna, tsh , okresy tak nieregularne, że i po 4 miesiące nie miałam. I korzystaliśmy z seksu( nie staraliśmy się:P) z myślą, ah co będzie to będzie. I niedługo na świecie pojawi się mała niespodzianka :P lekarze mówią cud. :) czasem podobnież przez zbytnie pragnienie dziecka można się blokować :P

Gość gość
Powiedz co jesz i wszystko jasne Skoro jesteś szczupła to ok Ale tryb życia prowadzisz widocznie niehigieniczny skoro masz coś nie teges z hormonami Może ćpasz palisz trawkę nie wiem nie znam cie ale z pewnością masz grzeszki!

Gość gość
wiele kobiet ma problemy hormonalne i nawet o tym nie wie, dopóki nie pojawiają się problemy z zajściem w ciążę, oczywiście prolaktyna obowiązkowo do zbicia, bo nawet jeżeli udałoby Ci się zajść w ciążę, to możesz jej nie utrzymać, co do dhea to się nie wypowiadam, bo niewiele na ten temat wiem

Gość gość
Ty od tych grzeszków weź się puknij w główkę

Gość gość
Ludzie którzy odrzucają fakt że dieta to wszystko w naszym życiu i nie potrzebujemy nic ponad to są dla mnie głupi

Gość gość
Sama się puknij w główkę! Idź do lekarzy zapłać i cię wyleczą!

Gość anna007
Tak alkohol i papierosy są nafaszerowane hormonami :D a ja całe życie zdrowo się prowadziłam piwo raz na pół roku, nie paliłam a problemy hormonalne miałam :P ciekawe....chyba nadmiar mięsa to spowodował :D

Gość gość
Mógł ! Mięso to hormon stresu -uważasz że miał na ciebie pozytywne oddziaływanie?

Gość gość
Wrrr.....ale niektóre z was są głupie.Problemy hormonalne niestety w dzisiejszych czasach to nic nadzwyczajnego i to nie jest wina trybu życia w większości przypadkach, nie wiem co trzeba by było robić jeść żeby tak zaburzyć sobie gospodarkę hormonalną.Nie będziemy przecież kupować krowy i jej doić...Opanujcie się!!Medycyna cały czas się rozwija więc leki powinny wszystko obniżyć :)

Gość gość
problemy hormonalne to najczęściej wina stresu a nie złej diety stres ma wpływ na podwyższenie prolaktyny, ewentualnie niedoczynność przysadki mózgowej

Gość anna007
To co?Wyprowadzamy się w puszcze i zakładamy gospodarstwo?Kury, krowy, konie :)?

Gość gość
Zgadzam się z tym stresem i przysadką jednak takie problemy hormonalne nakręcają ten stres a nawet stany depresyjne.Ja zostałam skierowana na tomografie żeby wykluczyć guzy

Gość gość
owszem, dieta jest bardzo ważna, ale na hormony ma wpływ ogrom rzeczy, nie tylko ona, więc jeżeli uważasz, że odpowiednia dieta załatwi wszystkie kłopoty zdrowotne, to niestety Ty jesteś głupia, a prolaktyna, to faktycznie hormon, na który stres, nawet ten niewielki, ma gigantyczny wpływ

Gość gość
jesli to jest sprawdzony lekarz powinien podpowiedzieć, co robić, by szanse na zajście w ciąże były większe. U mnie tak było, gdy trafiłam do www.gemini-med.pl i fakt, trochę to trwało, zanim organizm się przestawi, ale udało się i urodziłam rok temu zdrową córcię. Dlatego myślę,że skoro są problemy tego typu to najlepiej takie starania prowadzić w oparciu o wskazówki dobrego lekarza.