Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maja6781

Punta Cana w lutym

Polecane posty

Gość Maja6781

Wybieramy sie na dominikane w polowie lutego. czy byl moze ktos w tym czasie? Jaka jest pogoda i zachmurzenie w lutym?

Ja gdybym chciał się pochwalić wczasami to nie pisałbym o jakiejś Dominikanie. Poniżej Sydney bym nie zszedł 💤

Jest bardzo ładna pogoda. Luty to idealny czas na wycieczki na Dominikanę. Jest to pora sucha tak wiec nie występują tam deszcze. Temperatury na poziomie 23-30 stopni czyli bardzo ciepło. Można się również kąpać. Idealne miejsce dla tych, którzy lubią siedzieć na plaży w kurorcie. Przez 10 dni nic nie robić. Wpatrywać się w niego i palmy. Tak poza tym to nie ma tam nic do roboty... Osobiście nie polecę już drugi raz.

Gość gość
do santo domingo jest nie daleko, bylas/byles moze tam na wycieczce? polecasz? planujemy nurkowanie, park linowy,delfinarium i rozne inne sporty wodne wiec moze nudzic sie nie bedziemy. Chodsi mi tylko o to zeby pogoda dopisala

Gość gość
krucafux11 nie chodzi mi o chwalenie sie bo nie ma czym, to tylko wakacje. Zastanawialam sie tylko nad pogoda

Byłam w Santo Domingo. Zabudowa kolonialna ale wiadomo,że jest to jednak biedniejszy kraj tak więc jeśi wyjdziesz poza ścieżki czysto turystyczne to czeka Cię widok biedy i pełno śmieci. Szykuj się jednak na wysokie ceny.

Plaże są cudowne. Biały sypki piasek. Jeśli lubicie sporty wodne to na pewno będzie Wam się podobało. Ludzie nurkowali, snurkowali, bardzo popularny jest windsurfing, kitesurfing. Pogoda na pewno będzie w lutym ok tak więc nie masz się czym martwić. Piszę w kawałkach bo kafe pisze mi ze to spam.

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi. A czy rzeczywiscie poza hotelem jest niebezpiecznie? chcemy wynajac samochod i organizowac sobie wycieczki na wlasna reke

Dominikana to kraj 3 świata. Poza hotelem i popularnymi miejscami turystycznymi natraficie na wielką biedę, nędzę. Rozpadające się chałupy , na wsiach areny gdzie walczą ze sobą koguty. Czy jest bezpiecznie ... Hmm Na pewno nie tak bezpiecznie jak w krajach europejskich. Ale jeśli będziecie przestrzegali pewnych podstawowych zasad to nic Wam się nie stanie. Wiesz oczywiście,że warto jest zaszczepić się na wzw a , błonice i tężec? Również weź ze sobą dobry repelent .

Gość gość
slyszalam ze szczepionki nie sa wymagane ale tez uwazam ze warto bylo by to zrobic

Warto jest dmuchać na zimne. I koniecznie wykupcie sobie dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne.. Nie działa tam karta europejskiego ubezpieczenia.