Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po co Bóg pozwala na nieodwzajemniona milosc?

Polecane posty

Gość gość

komu to potrzebne?

Gość gość
Nie wiem żebyśmy sobie bólu przyprawiali

Gość gość
a dlaczego pozwla by ludzie ciężko chorowali, umierali w cierpieniach? dlaczego pozwala by dzieci rodziły się z cięzkim niedorozwojem, lub innymi chorobami? dlaczego pozwala by jeden oplywał w majątku, a drugi walczył o mały kawałek chleba? dlaczego zabiera rodzicom dzieci, np w wypadkach? dlaczego pozwala, by alkoholiczki i ćpunki rodziły dzieci,których pózniej sie pozbywają, a takie kobiety co pragna potomstwa,nie mogą ich mieć??

Gość gość
nie rozumiem czemu jedni sa szczesliwi z 2 osoba, a inni musza sie z czyms takim meczyc. nie chodzi mi o zazdrosc, tylko to niesprawiedliwe

Gość gość
Prosiłem... Prosiłem Boga o danie mi mocy w osiąganiu powodzenia - - Uczynił mnie słabym abym się nauczył pokornego posłuszeństwa; Prosiłem o zdrowie dla dokonania wielkich czynów - - Dał mi kalectwo, abym robił rzeczy lepsze; Prosiłem Boga o bogactwo, abym mógł być szczęśliwy - - Dał mi ubóstwo abym był rozumny; Prosiłem o władzę, żeby mnie ludzie cenili - - Dał mi niemoc, abym odczuwał potrzebę Boga; Prosiłem o towarzysza, abym nie żył samotnie - - Dał mi serce, abym mógł kochać wszystkich braci; Prosiłem o radość - - A otrzymałem życie, abym mógł cieszyć się wszystkim; Niczego nie otrzymałem, o co prosiłem - - Ale dostałem wszystko, czego się spodziewałem. Prawie na przekór sobie; moje modlitwy niesformułowane zostały wysłuchane. Jestem spośród ludzi najhojniej ze wszystkich obdarowany. Anonimowy tekst wyryty na tablicy z brązu w Instytucie Rehabilitacyjnym w Nowym Yorku

Gość gość
Głupi jesteście.... to nie jest wina Boga tylko ludzi to co sie dzieje złego na świecie. Bóg dał nam wolną wole i tyle w temacie. Te wszystkie choroby itd to nastepstwa naszych wynalazkow, tego co mamy w zywnosci itd.... bezpłodność to samo... Myslicie ze jak Bog "tworzy" człowieka to sprawia ze ten bedzie chory na to a ten na tamto? Nie. To geny i tyle, czasem maja na to wplyw dalecy przodkowie. Albo to ze jeden jest bogaty drugi biedny... Kazdy jest kowalem swojego losu no i swoimi czynami ma na to wpływ. Gadacie jak potłuczeni. Czasami ciezko sie z tym wszystkim pogodzic to sie szuka winy u boga... niestety kochani, czasami to wina albo nasza albo tych ktorzy zyli tu lata temu przed nami

Gość gość
albo czy bóg kazał tobie sie we franku zakochać a frankowi kazał ciebie nie kochać? eee tam szkoda gadać macie za ciasne mózgi...

Gość gość
martyna33 ty to jesteś krejzolka ;)

Gość gość
Bóg nie narzuca się nam. Szatan się narzuca i włazi w gumiakach ociekających szmbem. Bóg chciałby przyjść, ale czeka aż sami go zaprosimy do serc naszych. Czy ktokolwiek z Was wypowiedział słowa:,,Boże weź me życie w swoje ręce?" Gdy będziecie gotowi i szczerze będziecie chcieli to on weźmie to życie i nie będziecie juz narzekali-TAK TO DZIAŁA!