Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety (przynajmniej większość) pociągają dranie? opinia psychologa

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego większość kobiet fizycznie pociągają mężczyźni traktujący je przedmiotowo? Gdy się zapyta kobiet, kto im się bardziej podoba: Bohun czy Skrzetuski- ponad 90% z nich odpowie: Bohun( pomimo tego, że kiedy indziej mówią, że ich ciemne typy odpychają). Postanowiłem przyjrzeć się szerzej temu zagadnieniu Znalazłem artykuł, w którym jest opisane mniej więcej to zjawisko. Najciekawsze opinie psychologów na ten temat : Dobrego związku, miłości - tej do innych i tej do siebie - też trzeba się nauczyć. Jeśli w domu rodzinnym nie było poczucia bezpieczeństwa, kobieta znajdzie kogoś, przy kim poczuje zagrożenie. Szuka ze spektrum, które zna. Jeśli rodzice nie mieli dla niej czasu, albo musiała sobie zasłużyć na miłość, to w dorosłym życiu będzie odtwarzać ten schemat. Wciąż to ona będzie się starać bardziej, by znów być odrzuconą. Spotyka kogoś, kto ma podobne braki i oboje odtwarzają, to, co potrafią. To jazda na automatycznym pilocie. Osoba taka nie kompetencji emocjonalnych, żeby zbudować udany związek, nie ma zasobów, bo nie miała ich na czym zbudować. Wybieram to, co znam. KIM WIĘC SĄ DRANIE I ICH DZIEWCZYNY? Kim więc są dranie i ich dziewczyny ? To źle kochane dzieci, które oddają sobie nawzajem to, co dostały. – Jeśli nie mieliśmy wzorców, bo rodzice nie zachowywali się wspierająco, nie stwarzali bezpieczeństwa, funkcjonujemy w dorosłości trochę jak dzieci, nie stajemy się emocjonalnie dojrzali. Zamiast uczyć się na błędach, wciąż odtwarzamy stary skrypt, czyli schemat relacji, którego kiedyś doświadczaliśmy – wyjaśnia dr Anna Tylikowska. Chciałem się zapytać kobiet o zdanie na ten temat czy to może być prawdą czy psycholodzy się mylili. Najlepiej byłoby gdyby panie podały swój przedział wiekowy, jakie uczucia panowały między rodzicami, jak zachowywał się ojciec w stosunku do matki i córki i czy też mają pociąg fizyczny do drani lub podzieliły się doświadczeniami z życia innych, np koleżanek.

Gość gość
To nie jest żadna nowość, że ludzi ciągnie do tego co już znają. Jedna uwaga - dla większości kobiet patologia i draństwo nie jest normą!

Gość gość
mam 25 lat, wspaniałego narzeczonego. Pochodzę ze szczęśliwej rodziny. Rodzice są małżeństwem z 28 letnim stażem i do tej pory jeżdżą co roku na romantyczne wakacje tylko we dwoje. Mam nadzieję, że nam się też tak ułoży.

Gość gość
żaden psycholog nie powie o WIĘKSZOŚCI, więc nei dorabiaj swojej ideologii do cudzych cytatów

Gość gość
coś w tym jest, mam 24 lata i do niedawna pociągali mnie tacy faceci ale zmieniłam swoje myślenie i nie chce takiego drania obok siebie bo zostałam zraniona przez takiego

Gość gość
do gość z 20:52 Ta większość to nie są kobiety, które wybierają sobie drani na mężów, ale te, które tacy fizycznie pociągają. Wybierają miłych mężczyzn do małżeństwa , a drani do romansów.

Gość gość
weź jeszcze pod uwagę, że osoby które miały zimne dzieciństwo same z zasady nie są przyjemne, więc naturalnie bardziej komfortowo czują się w towarzystwie podobnych ludzi

Gość gość
Zresztą jak ktoś nie wierzy, że większość kobiet podniecają dranie, to niech sobie wpisze Bohun czy Skrzetuski w google i zobaczy wyniki. Wiele pisze Skrzetuski na męża, Bohun na kochanka

Gość gość
daj mi cytat gdzie psycholog to powiedział. psychologowie mowia o dziewczynach z trudnych rodzin ktore pakują się w toksyczne związki i ameryki nikt nie odkrył dorabiasz sobie ideologię że z kims kogo sie kocha nie można mieć super seksu (łącznie z fantazjami). a tego, żaden psycholog nie mowi

Gość gość
kochany, to była FIKCJA, poza tym poznajemy jedną stronę argumentu w tej powieści, a Bohuna grał fajny aktor.

Gość gość
o jaaaa, wyniki na forum kafeterii będa prawda objawioną. już zostań przy tych psycholożkach lepiej :D

Gość gość
Do gość z 21:00 KIM WIĘC SĄ DRANIE I ICH DZIEWCZYNY? Kim więc są dranie i ich dziewczyny ? To źle kochane dzieci, które oddają sobie nawzajem to, co dostały. – Jeśli nie mieliśmy wzorców, bo rodzice nie zachowywali się wspierająco, nie stwarzali bezpieczeństwa, funkcjonujemy w dorosłości trochę jak dzieci, nie stajemy się emocjonalnie dojrzali. Zamiast uczyć się na błędach, wciąż odtwarzamy stary skrypt, czyli schemat relacji, którego kiedyś doświadczaliśmy – wyjaśnia dr Anna Tylikowska.

Gość gość
Mnie tacy może i pociągają fizycznie, ale to nie jest taki rodzaj pociągania, któremu nie można się oprzeć i nigdy mnie to nie zaprowadziło do żadnych czynów czy wyborów związanych z tego rodzaju "draniem". Jeśli już decyduję się na coś więcej z facetem uczuciowo a co za tym idzie fizycznie to mimo wszystko są to normalni faceci, a nie jacyś dranie, bo jednak rozum mam i widzę z kim mam do czynienia jak zaczynam z człowiekiem więcej obcować. A dzieciństwo miałam niezupełnie szczęśliwe. Natomiast co do opinii psychologa to oczywiście jest w tym duużo prawdy, ale mnie się zawrze jeszcze jedno wyjaśnienie nasuwało odnośnie takich relacji - że kobiety w draniach pociąga jakaś chęć zdobywania, bo wiadomo, sprawić, żeby taki drań prawdziwie pokochał i jeszcze zmienił się dla kobiety to dopiero sukces, wydaje mi się, że nieraz kobieta właśnie ma nadzieję, że on się zmieni dla niej, one rozbudzą w nim lepszego człowieka, a to przecież takie romantyczne i w ogóle... No a takie przypadki to się zdarzają raz na tysiąc także często nie ma co się łudzić niestety

Gość gość
No ameryki nie odkryłeś...więc po co ten temat?

Gość gość
*zawsze - oczywiście :P

Gość gość
akurat można wyjść ze złego dzieciństwa. mnei porzucił ojciec alkoholik, matka wyżywała się na mnie psychicznie. i kogo mam? najwspanialszego faceta na świecie, ktory jest niesamowicie uczuciowy, nigdy nawet na mnie nie krzyknal, nie mówiąc o czymś gorszym. a pożądanie chemiczne także jest :) dla chcacego nic trudnego, ale trzeba CHCIEĆ się rozwijać i samodoskonalić

Gość gość
Ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia w tym temacie( a może zna kogoś z tymi doświadczeniami?

Gość gość
Pasuje tu powiedzenie ciągnie swój do swego.

Nie zawsze patologia oznacza brak zasad, przecież największymi "Romeo i Julią" XX wieku była para przestępców i zabójców - Bonnie and Clyde.

Gość gość
syn fubu Romeo i Julia to jest fikcja literacka, a nie przykład z życia wzięty.

Gość gość
Ale co jeszcze chcesz wiedzieć na ten temat? Masz chyba argumenty każdego, ludzi ze szczesliwych rodzin, tych z nieszczęsliwych, teksty psychologów.

Gość gość
Podnoszę temat, bo ciekawy

Często widzę sztucznie napakowanych kolesi z ładnymi dziewczynami. Korci mnie żeby czasem zapytać dlaczego z nim jest ale strach nawet spojrzeć na nią bo znam przypadki że nie jeden dostał w manto za samo patrzenie.

Gość gość
Ja akurat wolę Skrzetuskiego i nie pociągają mnie dranie,a miałam zły wzorzec wrednego ojca.

Gość gość
ziomas, Nie chodzi tu o wygląd, tylko o charakter, przykładowo mój brat też był trochę napakowany, przystojny, ale za to normalny, był miły dla dziewczyny( jak i innych), spotykali się godzinę dziennie przez rok, a nagle dziewczyna rzuciła go dla imprezowicza, który ją rzucił po pół roku.

Gość zupełnie nowa
Dlaczego? Bo kobiety służą do łagodzenia drani. Bo kobiety służą do podtrzymywania gatunku, a dranie są silni. 100% kobiet pociąga seksualnie tylko drań, a przy reszcie udają orgazmy i miłość.

Gość gość
100% etiopczyków lubi lody pistacjowe. takiej wartości mneij wiecej jest argument o 100% kobiet i udawaniu. współczuje życia jedynie

Gość zupełnie nowa
Przeżyły tylko te kobiety które się potrafiły dostosować - oddawały się silnym samcom tzw, draniom i tyle.

Gość gość
zupelnie nowa, nie wiem czego się naćpałaś, ale dobry masz towar. Ani fakty badawcze ani prosta obserwacja życia nie potwierdza tego, co twierdzisz.