Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

malo zaradna mieszkanka Gdyni

Polecane posty

Gość gość

Pocieszcie mnie mamy. Czarna seria trwa. Corka 2 letnia - potknela sie na basenie, grzmotnela buzia w plytki, warga rozcieta - na zjezdzalni tak wyleciala w powietrze, ze obrocila sie w powietrzu i znowu warga - brykala na lozku i spadla na glowe nabijajac guza jak polka - aby bylo tego malo wspinala sie z lozeczka i wypadla z Nievo a godzine wczesniej przynieslismy do domu nowy materac, nizszy... Na to moj maz rzucil ze takie jak ja powinno sie zglaszac na policje. Wiem, ze powiedzial to w nerwach, ale powiedzial. Dlatego jest mi zarabiscie zle. Man ochote siedziec w domu i pilnowac corki czytajac jej ksiazki i bawic sie tylko lalkami....tylko to mi wychodzi. Pocieszcie Dzieki

Gość gość
Tez mu to powiedzialam, latwo mowic skoro ja z dzieckiem spedzam 95% czasu...to i prawdopodobienstwo wypadku przy mnie wieksze.... Man zal do Nievo o te slowa

Gość gość
Bynajmniej go nie zostawie....bo prostu musialam sie wygadac

Gość gość
kochana, dziecko odkąd zacznie chodzic narażone jest non stop na wypadki i kontuzje. Tego nie da się uniknąć. Jedne dzieci mają mniej siniakow a inne więcej. Moja w zasadzie jakichś poważnych kontuzji jeszcze nie miała, ma 5 lat. Ale ona z natury jest bardzo ostrożna. Chodzić zaczęła jak miała 14-15 msc, sądzę że spokojnie mogła zacząć chodzić wcześniej bo była na tyle silna, ale ona potrzebuje czasu by się do czegoś przekonać i liczy siły na zamiary. A znowu córka znajomej non stop była poobijana bo znów przeceniala swoje możliwości i co rusz zaliczala glebę :) dziecko ma prawo mieć siniaki i poobdzierane kolana. Zwracaj uwagę na to by nie waliła się tak w głowę często.

Chcesz cwiczenie na kreatywnosc? Wymysl, czy sa jeszcze jakiekolwiek inne mozliwosci, co ty od razu z tym zostawianiem. Mysle, ze przegralas i dalas sie stlamsic.

Gość gość
Widzisz moja cora tez z tych ostroznych, ale ostatnio obudzil sie w niej duch eksploracji...pozytywne ze po wypadku zbiera sie do kupy szybko i nie zostaje w niej uraz, ale to byla taka czarna seria, prawie kazdego dnia cos....a to lozeczko to juz kulminacja....