Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ja niereligijna, on mocno wierzący katolik

Polecane posty

Gość gość

czy ten zwiazek ma sens?

Gość gość
a uprawiacie sex? czy po slubie?

Nie. Przy wyborze partnera, kieruję się między innymi jego wyznaniem. Jestem tolerancyjna, ale nie mogłabym być w związku z osobą religijną. Prędzej czy później, pojawiłyby się problemy w naszym związku. Nie chcę ślubu kościelnego, nie chcę chrzcić dzieci i wychowywać ich w wierze chrześcijańskiej, itd. A on zapewne by chciał.

Gość gość
A czemu nie heh jasne że ma . Zależy jeszcze co dla ciebie znaczy ,,niereligijna'' tzn niewierzysz wogole, czy wierzysz ale nie praktykujesz ? Jeśli to drugie to bedac z nim miałabys szansę na wzmocnienie swojej wiary i pogłębienie jej.. A on wogole chce być z tobą?

Gość gość
nie ma żadnego bo on cię beðzie chciał zamknąć w klatce kościelnej moralności

Gość gość
nie. przecież róznicie się wielu podstawowych rzeczach. ja nie zniosę by mi jakiś kapłan mówił jak mam się zachowywać, latania do kościoła, czy wychowywania dzieci w duchu religijnym.

Gość gość
No nie wiem, ja bym nie mogła być z takim gorliwym katolikiem. Wytykałby mi wszystkie błędy, zmuszał do chodzenia do kościola, krytykował to,że opuszczam nabożeństwa, mówił,że spłone w ogniu piekielnym,bo myśle o seksie przedmałżeńskim. To nie dla mnie.