Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgoś86

pogłębiająca się różnica w wieku ciąży wg om i usg

Polecane posty

Gość Małgoś86

Witam. Nie wiem czy mam się martwic czy nie,dlatego wolę zapytać czy ktoś tak miał i jak się to skończyło. Proszę o pomoc. Otóż w 8 tygodniu z om usg wykazało zarodek na poziomie 6 tyg. Natomiast w 11 tyg z om - usg wskazywało tydzień 8. Różnica wzrosła o jeden tydzień, dodam, że byłam u dwóch różnych lekarzy. I żaden, szczególnie ten drugi mi tego nie wytłumaczył. Co myślicie?? Czy 3 tygodniowa różnica może okazać się złowróżbna?

Gość gość
Hej, jestem w ciąży i mam podobną sytuację co ty, byłam na usg w 8 tyg, okazało się ze to 6-7 tydzień, później byłam w 13 tyg. na szczegółowym genetycznym usg i wykazało różnice 6 dni, a więc ten okres się zmniejszył. Lekarz nic nie powiedział, wyniki wyszły dobrze, czekam co dalej, ale myślę pozytywnie.

Gość rozbieżność
Ja mam z OM termin na 9.10, więc teraz byłabym w 37 t.c. Z usg lekarz mi już wcześniej obliczył, że termin będę miała na 21.10. Ogólnie z usg czyli wypada mi teraz 34 t.c. A termin porodu na 38 t.c. Mój gin powiedział, że wg usg termin miałabym ogólnie na początek listopada, ale tak naprawdę wyznaczył "złoty środek", bo i tak dziecko będzie donoszone. Dla mnie to czarna magia.Zdałam się na zdanie lekarza.

Gość Małgos86
Boje się ze względu na to że różnica się powiększyła. Mam za sobą puste jajo płodowe. Druga ciąża na podtrzymywaczu donoszona. Teraz chyba muszę czekać na następna wizytę. Ja też czasem tego nie rozumię.

Gość gość
Ta różnica w terminach wynika z tego ze raczej nie zaszłyscie w ciąże w pierwszy dzień miesiączki. Najbardziej wiarygodny jest termin w pierwszego usg bo do 12 tyg dzieci rosną w miarę jednakowo. Różnica miedzy terminem z Om i usg tak wynosi mniej więcej 1-2 tyg i to nic dziwnego.

Gość Małgoś86
Jasne, że to nic dziwnego.. Chodzi mi o to że ta różnica się pogłębia na minus. Dwa tygodnie różnicy rozumiem ale następne badanie usg wykazało już 3 tygodnie. Co prawda serduszko biło, widziałam i słyszałam :)

Gość zuzolinka89
Na Twoim miejscu poszłabym czym predzej do ginekolaga który ma dobry sprzęt USG np tu http://medichouse.pl/usg-ciazy/ i dużą wiedzę. Nie chcę cię martwić ale takie różnice najlepiej szybko wyjaśnić chociaż czasami się zdarzają i nie są niczym złym.

Gość gość
Kolejna zalosna reklama skoncz pisac z tym durnym sprzetem usg reklamowa kretynko

Gość gość
Do tego prawie rok po poscie. Idiotka