Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Inseminacja Po poronieniach, złe wyniki nasienia

Polecane posty

Gość gość

Jestem własnie po 4 poronieniu, wszystie badania które mamy zrobione sa ok, zrobilismy również badanie męża- wynik jest niezbyt dobry ma 166mln plemników w ejakulacie ale tylko z tego jest 4% o prawidłowej budowie genetycznej, reszta jest zniekształcona. Moj Ginekolog stwierdził, że te poronienia sa spowodowane najprawdopodobniej własnie tymi 4%. Zły plemnik dostaje sie do komorki jajowej. Zaproponował nam inseminacje... Podejmiemy sie jej... ale strach jest jeszcze wiekszy...

Gość gość
Patologie nasienia są przeciwskazaniem do inseminacji.Inseminacja to tylko skrócenie drogi plemników a u was dochodzi do zapłodnienia. Ja bym to skonsultowała z innym lekarzem.

Gość gość
tylko własnie zastanawiałam sie nad tym ze na inseminacji wybieraja te najsilniejsze i najlepsze plemniki... czyli tak jakby te 4%by wybrali

A czy 4procent to nie jest dolna norma? My po poronieniu tez zrobilismy badania mezowi, musialabym poszukac wynikow ale kojarze ze wyszla nam normospermia a tez mielismy 4proc o prawidlowej budowie. To bylo rowno 2 lata temu, a niedługo urodzi sie nam drugie dziecko. Moze nie w tym lezy problem. Skonaultowalabym to z innym lekarzem.

Gość gość
w sumie tu pisze ze jest to najnizsza norma ale ja sama nie wiem, wszytskie wyniki mamy ok a ja juz 4 raz poroniłam, sama nie wiem co mam juz robic, umowiłam sie do doktora Horaka w Bytomiu on zajmuje sie typowo niepłodnoscia, oczywiscie kolejki jak nie wiem co i dopiero wizyte mam na 4 Listopada:/

badz przygotowana na ta wizyte, wypytaj o tarczyce, czesto krzepniecie ma wplyw na poronienia, moze przechodzilas jakies infekcje (np toxo), poczytaj, poszukaj, dziwnym by bylo to, ze az cztery razy pod rząd trafil sie zly plemnik.. Rozumiem, ze usg nie wykazalo zadnych wad budowy macicy? Jak z poziomem progesteronu? Nie mam za duzej wiedzy, poszukaj na tematach o poronieniach czy poznali inni przyczynę. Życzę powodzenia i mam nadzieje, ze niedlugo bedziecie doswiadczac urokow ciazy, ktora zakonczy sie powodzeniem!!