Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracuję w Anglii. Zarabiam na rękę 1080 funtów na miesiąc.

Polecane posty

Gość gość

Żeby tyle wyciągnąć muszę pracować również w soboty. Mało, co nie?

Gość gość
ile z tego oszczedzasz?

Gość gość
Ja tyle wyciagam w miesiac bez sobot. Malo jak chuj. A to moja pierwsza praca w zyciu, mam 19 lat. doluje mnie to, ze zarabiam tyle samo co nic niewarty czlowiek

Gość gość
trochę bida... a jakie masz wykształcenie? znasz angielski?

Gość gość
odkładam około 120 funtów na tydzień.

Gość gość
Wyksztalcenia nie mam xD. A jesli chodzi o angielski, to mam fce tylko zdane w 1 lic zdawalem. Akcent tragiczny, jak gadam z kumplem z zespolu to mam wrazenie ze czesto mowi ok, bo mnie nie rozumiexd

Gość gość
a co to za praca?

Gość gość
Mam licencjat ale tutaj nie jest on ważny bo pracuję jako fizol. Z Polakami, więc języka nie muszę uzywać zbyt często. I dobrze, bo słabo znam angielski. Do tego w regionie gdzie mieszkam i pracuję, ludzie posługują się zupełnie dla mnie niezrozumiałym dialektem.

Gość gość
jakim cudem utrzymujesz się za 600funtów?

Gość gość
220 - za pokój 80 - za dojazdy 200 - artykuły pierwszej potrzeby. Wychodzę z domu o 6 rano, wracam o 18, myję się, żrę obiad (tak, żrę bo nazywanie tutejszego żarcia jedzeniem to obraza dla jedzenia) i idę spać. Oto hajlajf po angielsku.

Gość gość
I tak lepiej jak w polsce. W polsce zarabiając 1080 zl nie wynajmiesz pokoju za 220zl tylko za 700 :-(

Gość gość
i wystarcza Ci na normalne żarcie (w sensie nei najpodlejsze nawet jak na nich), kosmetyki ciuchy?

Gość gość
Jem najpodlejsze mrożonki do podgrzewania w mikrofalówce bo po całym dniu w pracy nie chciałoby mi się jeszcze stać nad garami i pitrasić (no dobra, tak naprawdę to nie umiem gotować). Do tego czekolady, ciastka, czipsy, zupki chińskie - starokawalerskie menu.

Gość gość
pracując w weekendy u nas przy fizycznej idzie zarobić 2tys a przy biurowej minimalnej pensji+weekendy to jakieś 1400 wiec nie przesadzajcie. x a tam gdzie ja w uk byłam (na wakacjach) za pokoj 1os płaci się 500-600, jedzenie miesięcznie jak pytałam to jakieś 300 (a frykasów nie ma). może pokoje jakieś wielosobowe tańsze. za 300-400 to jest taki domek campingowy