Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pralinkaa000

Wspaniałe pomysły ślubne mojej przyszłej teściowej!

Polecane posty

Gość pralinkaa000

Jestem od 6 lat w związku. Od pół roku jesteśmy zaręczeni. Bardzo się cieszę z tego powodu , ale narazie ze ślubem nam się nie śpieszy. Kończę tak jak mój narzeczony studia i nie mam czasu na myślenie o ślubie. Dodatkowo chcemy sami nazbierać na ślub i zrobić taką uroczystość o jakiej marzymy (CZYLI ZAPROSIĆ NAJBLIŻYCH ) Dwa dni po zaręczynach miałam nieprzyjemną rozmowę z matką narzeczonego i z jego bratem oraz bratową. Już zaczeli się wypytywać co i jak. Więc odpowiedziałam szczerze że jeszcze nic nie planujemy. Zaczęły się więc porpozycje. Oto pomysły mamy mojego narzeczonego: -ona to by chciała żeby nie robić w sali tylko zamówić catering (30 zł) z wioski odległej od naszego miasta jakieś 32 km bo jej koleżanka brała tam na stype i jest tanio ; / (ciekawe gdzie poda ten catering bo żadna restauracja nie wynajmie samej sali w sezonie weselnym ani na coś takiego się nie zgodzi) - więc skoro sali nie uda się wynająć to zrobić imprezę w drugim domu moich rodziców (oddalonym ok 20 km od naszego miasta) na podwórku w namiotach. (ciekawa koncepcja na nasz zawrotny klimat) -ona to w ogóle to by chciała jak najtaniej (każdy by chciał ) Więc teraz pojawiły się moje argumenty - Kto będzie odgrzewał catering i podawał (ona?) - Kto wynajmnie meble, namioty , zastawę i to ustawi (ona?) -Co z muzyką? parkiet do tańca? - Po co się wtrąca skoro mówiliśmy że sami chcemy nazbierać pieniążków (odpowiedziała mi : żebyście zaoszczędzili) Bardzo jej się podoba ten pomysł namiotowego wesela. Więc wyliczyłam jej wstępne koszty i rozpisałam co będzie musiała robić i czasowo niestety nie będzie mogła być na ślubie bo będzie odgrzewała jedzenie. Matko bosko ja nie chcę tej gorączki ślubnej przeżywać z nią!

Gość gość
Harcerskie wesele pod namiotami CZUWAJ

Gość gość
Pogadaj z chłopakiem i razem powiedzcie jego matce, że to wasz slub i zrobicie jak wam będzie pasowało.

Gość pralinkaa000
Mówimy jej. Ale ona uważa swój pomysł za najwspanialszy i tani! Nie wiem jak można wspaść na coś takiego serio!

Gość gość
kobieta się podjarała:) skoro do ślubu jeszcze trochę czasu może zdążyć ochłonąć:) spoko. to twój ślub i będzie tak jak ty chcesz. dasz radę!

Gość gość
Znajoma była na namiotowym weselu, jeden namiot zawalił sie pod wpływem ciężaru wody z ulewy xD Młoda wyglądała jak kura, brud, syf i masakra. To był wrzesień(pierwszy tydzień) a pizgało jak w lutym i wszyscy byli chorzy hahahaha

Gość gość
ale to nie ważne czy jej pomysł jest najwspanialszy czy nie, jeżeli wam się nie podoba to koniec dyskusji. ja czasem nie rozumiem tych problemów z teściowymi. mam naprawdę ciężką teściową, kobietę samotną, która ma tylko swojego syna i parę koleżanek, nie ma męża ani innej rodziny i naprawdę potrafię się z nią dogadać, a niestety jak czasem po dobroci nie można to trzeba ostrzej, ale o swoim życiu decyduję ja i jakoś daję radę.

Gość gość
Byłam na wesele w ogrdzie - znajomi urządzali córce a że kasiaści są to piękne namioty i dekoracje - usługi kelnerskie świadczyły koleżanki (kelnerki) siostry młodej plus kucharki w kuchni z firmy kateringowej - za tam stówkę za noc. Bardzo piękny ogród z oczkiem wodnym i fontanną więc krajobraz super - duży grill parkiet rozkładany pod osobnym namiotem - była orkietra klasyczna ze skrzypcami itp gości chyba ze 150 osób było.

Gość gość
A wesele w lipcu było

Gość gość
Weź zrób normalne wesele (lub obiad weselny) w normalnej sali i już. Jak z finansami nie bardzo, to najwyżej zaproś mniej osób. U mnie było 49 osób (łącznie z nami), bez poprawin i było bardzo fajnie, nawet w pewien sposób kameralnie, bo wszyscy mogli rozmawiać ze wszystkimi. Była tylko naprawdę najbliższa rodzina, moja przyjaciółka z chłopakiem i przyjaciel męża z żoną. Płaciliśmy 125 zł od talerzyka ( napoje, alkohol i tort weselny we "własnym zakresie"). Orkiestra za darmo (chrzestny męża ma własny zespół grający na weselach i to był prezent ślubny od niego). Dostaliśmy bogate koperty (więcej niż wydaliśmy na wesele) i jest ok.

Gość pralinkaa000
Po prostu jestem zła bo jak słucham takich głupot i jej idiotycznych pomysłów.

Gość gość
Tak tylko że jak się doda wszystko razem to wychodzi drożej niż na sali i pogoda może nie dopisać. wynajem namiotku : ok 1500 zł wynajem stolików krzeseł : ok 700 zł wynajem zastawy : ok 500 zł wynajem jakiejś kuchni polowej bo tam jest tylko jedna kucheneczka z jednym palnikiem działającym : ok. 200 zł parkiet: 2500 zł jakaś obsługa typu nie wiem kelnerki : 500 zł catering na 90 os. - 2700zł owoce ciasta : 1000 zł alkohol : 1500 zł dekoracje : 300 zł toi toi bo jest jedna łazienka : 300 zł czyli przy 90 os weselu wychodzi 130 zł od osoby i od ch... tyrania

Gość gość
no rodzice to potrafią miec pomysły na organizacje wesela nie z tej ziemi. nam np znalezli zespól na wesele, taki ze pozal sie boze. DObrze ze nam agentka z firmy http://www.artmargot.pl/ ktora zajmuje sie u nas oprawa muzuczną slubu i wesesla wyperswadowała ten ich genialny pomysł.

Gość gość
prosto po slubie w samolot i na miesiąc miodowy na malediwy, naprawdę polecam ominąć cały ten szał