Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety 8 miesiąc ciąży!

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny :-) jak się czujecie i jakie macie przykre objawy? Ja cala ciaze do teraz przechodzilam rewelacyjnie nawet na samym poczatku a teraz...bolą mnie boki,nie mam jak spać,bolą mnie nogi ale nie jestem w ogole spuchnieta,mam straszna zgage i nawet nie moge juz wiecej niz 10 minut spacerowac. Tak bym chciala juz urodzic :-)

Gość Aneciakb
Cześć.jestem w 33 tyg i czuje sie tak sobie, choć to dla mnie żadna nowość bo cała ta ciąże przechodzę cieżko niestety. Z typowych objawów końcówki ciazy czuje ze mam strasznie ciężkie nogi , normalnie jakby po 100 kilo ważyły i zgaga... Okrutna zgaga która czasem przechodzi nawet w wymioty tym kwasem. Tez mam juz dość :)

Gość Ann74
Jestem w 32 tygodniu. Mam cukrzycę, więc cała ciąża męcząca. Poza tym infekcja e-coli, anemia. Boli mnie cały czas już od kilku tygodni krocze, chyba to spojenie łonowe. No i kręgosłup tez daje znać o sobie. Od paru dni zaczęło mnie też boleć w miejscu blizny po cesarkach. Ale i tak najgorszy był pierwszy trymestr: mdłości, wymioty. To było okropne, a teraz da si żyć.Jeszcze 6 tygodni i cesarka. Jakoś dam radę.

Gość gość
Ja chyba tez bede miala cesarke bo maluch ulozyl sie miednicowo :( Jestem juz w 34tyg wiec byloby to juz niebawem! wspolczuje wam,ze macie az takie problemy! Ja lezalam tylko 9 dni w szpitalu bo nabawilam sie zapalenia drog moczowych i mowili ze moge przez to poronic bo skurcze,ale szybko mnie wyleczyli :-) -autorka

Gość Laura_1988
32-tydzień, jak chodzę to czuje kłucie w pochwie,kręgosłup to chyba juz do wymiany, czasami przeskakuje mi cos w biodrze podczas chodzenia a do tego od prawie 2 tygodni mam brzuch tak nisko ze zaraz go po ziemi zacznę ciagnac. Do 7 miesiąca przechodziłam ciaze praktycznie bezobjawowo no nie licząc przyrostu wagi

Gość gość
Laura_1988 z tym biodrem to i ja cos mam i jak dluzej pochodze to tez mam klucie w pochwie czasami nagłe aż podskakuje nie wiem czemu tak sie dzieje -autorka

Gość gość
A macie juz wszystko kupione dla maluszka i spakowana torbe do szpitala? Ja mam tylko pare ciuszkow i lozeczko i wozek a za tydzien juz reszte dokupuje a torba spakowana w 1/3 mam coraz mniejsily zaluje ze nie wzielam sie za to wczesniej bo jeszcze niedawno to tryskalam energia i codziennie sprzatalam :)

Gość gość
stawy sie rozchodza byscie mogly urodzic dziecko. Mi biodra sie w ogole nie rozeszly a jestem w 38 tygodniu ale mam cc na szczescie

Gość gość
Ja juz mam wszystko prawie przygotowane ,jestem w 33 tc i jest mi coraz ciezej i te bolace ciezkie nogi cos strasznego

Gość Aneciak
Ja liczę na cesarkę ale nie ukrywam ze nie mam wskazań , po prostu boje sie porodu :( a jak dziewczyny u Was z waga ? Bo przyznam szczerze ze u mnie tragedia ile przytyłam, pewnie tez dlatego mi tak cieżko!

Gość gość
Ja jestem w 32 tc i jak na razie bez problemow, z tym ze kazda ciąze przechodzę bezobjawowo, a to moja trzecia juz:) Tym razem malo przytylam, ok 8kg, brzuszek malusi, niektore babki tak w 5 miesiacu wygladaja jak ja teraz. Wczoraj bylam u lekarza, maluszek wazy tylko 1700 gramow i nie wiem czy troche nie za malo. Wyniki z krwi mam super.

Gość gość
No ja sie przyznam mam juz 17 kg na plusie , i powiem ze nie wiem z czego!!! Do 4 msc nie utylam nic , dużo wymiotowalam. teraz jem jak przed ciaza , staram sie nie jeść na wieczór, nie jem fast foodow, słodycze od czasu do czasu i tyle kg do przodu! Moja mała jest podobno wyjątkowo dużym dzieckiem ma juz 2600 ! Pewnie za te 7 tygodni przekroczy skubana 4 kg

Gość gość
Moj maluszek wazyl w 31tc 1700g i moja lekarka powiedziala ze bedzie wazyl jakies 3,5kg wiec nawet spory chlopak bedzie :) Dobrze ze nie jak ja prawie 5kg ! Zgaga jest straszna i polecam na nia MIGDALY tylko one mnie ratuja,rewelacja! Tez sie boje porodu naturalnego ale bardzo bym chciala tak urodzic ale raczej cesarka bo maluch caly czas miednicowo ulozony :( - autorka

Gość gość
Ja do tej pory przytylam 17kg a bylam taka szczuplutka az za bardzo ... nie wiem skad az tyle kg jak jem normalnie nie obzerajac sie :(

Gość gość
Zrobiły wam się rozstępy? Jeśli tak to gdzie?

Gość gość
Mi na biodrach i ida w strone posladkow ;( stosowalam drogie kremy i tanie i nic nie dalo. Na szczescie nigdzie indziej.