Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dopiszcie do podanych imion wasze skojarzenia i to jak je odbieracie

Polecane posty

Gość gość

Zofia Magdalena Anna Barbara Weronika Izabela Ida

Gość gość
Zofia - piękne, bardzo mi się podoba Magdalena - eleganckie, klasyczne, zawsze na czasie Anna - jw. Barbara - skojarzenia 'old school', 'old fashion'. nie podoba mi sie Weronika - neutralne jak dla mnie, ni ziębi ni grzeje Izabela - bardzo ładne Ida - bardzo mi się podoba

Gość gość
durniejszego tematu nie widziałam nigdy :(

Gość gość
to po co odpowiadasz na durny temat?? najlepiej wyjsc i sie nie udzielac, a ja powiem tak: Zofia - fajne, ale znalazłabym coś lepszego Magdalena - podoba mi się Anna - piękne Barbara - nie mój styl Weronika - może być Izabela - ujdzie Ida - świetne

Gość gość
Z tych imion podoba mi się jedynie Magdalena i Weronika

Gość gość
Daj Ida, bo chyba o to Ci chodzi. Z tego zestawu tylko Ida - brzmi dumnie, pasuje zarówno do dziecka, jak i dorosłej kobiety. Jest odpowiednie dla kreatywnej artystki, ale też dla pani prezes w dobrze uszytej garsonce ;)) No i ostatnia sprawa - pasuje tak do krótkiego, jak i długiego nazwiska.

Gość gość
Zofia - tragiczne, jak dla starej baby, zocha, zośka, brzydko Magdalena - ładnie, kojarzy mi się z młodą, fajną dziewczyną :) Anna - obojętne, ale na plus, do każdego pasuje, takie sobie ot imię Barbara - również stare, z jakąs ciotką mi się kojarzy, generalnie nie lubię starych imion, bacha :D trochę jak dla krowy Weronika - złe skojarzenia przez pewną osobę Izabela - ładne, bardziej mi się podoba z podwójnym l, ale ogólnie pozytywnie Ida - kocham to imię! kojarzy mi się z Musierowicz i postacią Idy, piękne, fajne i dla starszej pani i dla nastolatki itp.

Gość gość
Ida faktycznie ładne, ale nie zgadzam się, że pasuje do krótkiego nazwiska, no bo jak ktoś ma np na nazwisko Lis to kiepskie połączenie by było. Zofia - mi się podoba :) Magdalena - dostojnie a Magda ma w sobie jakąś taką zadziorność. Imię fajnie i z polotem. Anna - dla mnie ok, chyba zawsze będzie na czasie, na pewno nie jest brzydkie. Barbara - choć lubię stare imiona, to jest dla mnie okropne. Basia, Baśka - mega pospolite. Weronika - nie moja bajka ale nie jest jakies straszne Izabela - ładnie ale Iza już takie sobie

Zofia - dość eleganckie imię, ale kojarzy się ze starszą dystyngowaną osobą jednak. Magdalena - ładne imię, pozytywnie mi się kojarzy. Anna- dobrze bo z Anią z Zielonego Wzgórza, a źle bo z jedną bardzo tępą puszczalską dziewczyną. Barbara - stosunek neutralny mam. Weronika - najbrzydsze imię jakie znam niestety, mam do niego wybitną awersję. Izabela - źle mi się kojarzy. Ida - imię dość ładne. Bardziej mi się podobają inne imiona jak Irena, Kasia, Róża, Karolina, Marta, Emilia, Agnieszka...

Gość gość
Zofia - ładne imię, z pazurem Magdalena - bardzo kobiece i ma fajne zdrobnienia Anna - tzw 'bezpieczne' imię, nigdy nie wyjdzie z mody, jest ok. Barbara - nie, nie, nie i jeszce raz NIE! Weronika - nie robi na mnie wrażenia, poza tym, podobnie jak Natalia, jest za długie w wymowie. Nie mają krótkich zdrobnień. Izabela - podoba mi sie Ida - super.

Gość gość
Zofia - piękne, dostojne imię. Kojarzy mi się z Panem Tadeuszem i wiejską, polską sielanką Magdalena - Ładne, Magdalena brzmi dumnie, Magda zadziornie a Madzia słodko ;) Anna - uniwersalne, kojarzy mi się albo z elegancką panią albo z wesołą dziewczynką (Ania). Nie przepadam za wersją 'Anka' Barbara - kojarzy się z górnikami. Imię samo w sobie nie jest brzydkie, ale jakoś nie najlepiej mi się kojarzy. Weronika - mój obraz osoby o tym imieniu: wiejska, dobrze zbudowana dziewczyna. Taka do tańca i różańca ;) Izabela - Nie kojarzy mi się zbyt dobrze. Ani eleganckie dla starszej pani, ani miłe dla dziewczynki. Ida - Gdybym żyła w dwudziestoleciu międzywojennym w Warszawie i była artystką, to tak miałabym na imię :D

Gość gość
Zofia - Ładne ale zbyt popularne obecnie - na liście najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom w Polsce. Magdalena- W porządku :) Anna - również w porządku, do tego imienia to akurat nikt się nie doczepi Barbara- Nie lubię jak ktoś używa formy 'Baśka' ale Basia brzmi całkiem ładnie. Weronika- Ładnie. Izabela- Też w porządku imie z klasą :) Ida - Piękne , jeszcze podoba mi się podobne imię - Idalia.

Gość gość
Mam w rodzinie dwie dziewczynki-siostry o imionach Magdalena i Weronika. O ile pierwsze uważam za przepiękne, to drugie niekoniecznie. Jesli ja bym miała wybierać z tych imion to dałabym córce na imię Magdalena, Zofia, Izabela, ewentualnie Ida.

Gość gość
Ida jest ładne i oryginalne. Nie znam żadnej małej Idy , do tego jest krótkie nie trzeba zdrabniać , pasuje zarówno do dziecka jak i później do dorosłej statecznej pani :)

Gość gość
Anna, Magdalena - dostojne, zawsze na czasie, nigdy nie wyjdą z mody Zofia - stare, ale ładne Barbara - stare i nieładne. Basia - bardzo nijako Weronika - takie sobie Izabela - piękne Ida - nawet ładnie

Gość gość
Na Barbarę i tak wszyscy mówią Baśka, a moim zdaniem to nie brzmi rewelacyjnie ;) Lepiej już Magda,Izabela,Weronika,Ida.

Gość gość
Podoba mi się Zofia i Anna Piękne, klasyczne imiona Weronika takie sobie, z jakąś zakonnicą mi się kojarzy nie wiem dlaczego Magdalena, Barbara, Ida obojętne Za to Iza to najbrzydsze imię świata, z patologią mi się kojarzy Wszystkie izy które znałam to brudaski i durne baby

Gość gość
do babki wyżej: idź wytrzeźwiej a potem pisz na forum, bo z tego bełkotu nic nie można zrozumieć. no, ale co do Izy się zgadzam.

Gość gość
Zofia - babka która lubi kalafiory i ma bzika na punkcie starych samochodów Magdalena - puszczalska która chce uchodzić za fajną laskę którą wszyscy lubią Anna - stara panna, lubi koty i kaktusy Barbara - za dużo pije Weronika - nie lubi się myć i nie potrafi gotować, nawet jajecznica jej nie wychodzi Izabela - ma zepsute zęby i męża o 30 lat starszego Ida

Gość gość
Ida - sprzedaje na targu majtki i biustonosze, sama nosi rozmiar XXXL

Gość gość
ładne: Magdalena, izabela, Ida. reszta mi sie nie podoba..

Gość miśkaaaaaaa
Zofia - nieee, nie podoba mi się. Magdalena - imię bezpieczne, ale ładne. Anna - imię bezpieczne, nijakie i nudne. Barbara - jak Zofia, nie podoba mi się. Weronika - zastanawiałam się nad tym imieniem dla córki ale zrezygnowałam. Izabela - jak dla mnie pretensjonalne, a przez dwa "l" to już w ogóle porażka. Ida - jak dla mnie bez wyrazu.

Gość gość
do miśkkkkki: to w takim razie które z tych byś wybrała?

Gość gość
Zofia - uniwersalne Magdalena - podoba mi się, nazwałabym tak córkę Anna - znam dużo kobiet o tym imieniu, większość to zawistne, fałszywe, despotyczne france Barbara - moja mama Weronika - niby ładne, ale u nas 3 rodziny patologiczne tak nazwały dzieci i trochę mi to imię przez to obrzydło Izabela - jeśli pisane przez jedno L, to może być Ida - kojarzy mi się z książką, którą czytałam dawno temu..

Gość gość
Zofia - piękne, ale rzygam już tym imieniem, co trzecia dziewczynka to Zosia Magdalena - piękne, ma w sobie to coś, jest według mnie kobiece, a forma Magda ma taki polot Anna - klasyka, według mnie bardzo ładne imię, zdrobnienie Ania śliczne, tyle tylko, że tak się już tym imieniem osłuchałam, że raczej córce bym nie dała Barbara - nie podoba mi się w żadnej formie, poza tym to imię bardzo dojrzałych pań. Weronika - jakoś mi nie podchodzi Izabela - bardzo mi się podoba Ida - b. ładne ale raczej córce bym tak nie dała.

Gość gość
Ladne Magda Zosia i Izabela.