Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zabrać do szpitala tak naprawdę? bo w internecie za dużo tej listy

Polecane posty

Gość gość

Co zabrać do szpitala? W jedną taką mniejszą torbę? Aby się zmieściło? A co może Mąż potem dowieźć? W necie te listy są za.długie i do torby nie zmieści mi się wszystko.Co wy braliście?

Gość gość
Sprawdz co trzeba przynieść do Twojego szpitala. Na stronie internetowej powinna być taka informacja. Unikniesz zabrania niepotrzebnych rzeczy.

Gość gość
Ja miałam tak : Dla siebie szlafrok koszula róż Pi na na p a p c i E najlepiej takie gumowe . kosmetyki podpaski chłonne ręcznik majtki na zmianę Gazetkę :-) jakieś picie . Kubeczek . Dla dzidzi rożek pampersy chust. High. Nawilżanie z 4 pary śpioszk ów 4 kaftanik i ( ewentualnie pajacyki i body ) Czapeczki ze 2

Gość gość
Na stronie internetowej tego szpitala nie ma informacji

Gość gość
u nas w szpitalu sztućców nie dają :D

Gość gość
Przede wszystkim sprawdź co twój szpital daje, u nas nie dawali nic oprócz podkładów na łóżko i tych higienicznych niby podpasek, w innych nie dają nawet tego albo dają koszule do porodu, tak samo jak niektóre dają ubranka dla dziecka i pieluchy. Ja brałam: - koszulę do porodu - dwie piżamy rozpinane - bieliznę (majtki, staniki do karmienia) - ręcznik - pantofle - szlafrok - kosmetyki- szampon, żel pod prysznic, krem, szczoteczkę do zębów i pastę, krem do twarzy, szczotkę do włosów - wkładki laktacyjne i krem na brodawki - kubek, sztućce, herbatę - książkę - podkłady higieniczne, wolałam swoje bo miały pasek kleju i lepiej się trzymały - ręczniki papierowe, lepsze do osuszania zszytego krocza niż papier toaletowy - wodę i batoniki muesli, przydało się bardzo bo urodziłam po południu, nie dostałam już kolacji dla dziecka: - ubranka, 5 zmian - pieluchy, ok. 20 szt - chusteczki - krem do pupy

Gość gość
A, i jeszcze klapki pod prysznic.

Gość gość
Musisz zabrać wszystko co potrzebne do życia na kilka dni: -2-3 koszule-spodnie nie wchodzą w ogóle w grę+szlafrok, klapki -majtki siateczkowe+wielkie podpaski -podkład na łóżko/taki do przewijania dziecka/ -kosmetyki+ręcznik+ja miałam szare mydło i provag żel -kubek, sztućce-u mnie w szpitalu były posiłki ale bez sztućców Dla dziecka ubranka,pampersy, rożek,kocyk,mokre husteczki, bepanthen do pupy. Najlepiej spakować 2 torby-jedną dla Ciebie, jedną dla dziecka, resztę ewentualnie może donieść ktoś bliski.

Gość gość
U mnie w szpitalu były potrzebne majtki jednorazowe i wkłady higieniczne (takie duże podpaski w aptece są), do tego klapki gumowe pod prysznic, kup sobie tantum rose nie pożałujesz:) szlafrok, koszule na zmianę bo możesz zabrudzić. pampersy, husteczki nawilżane dla dziecka i dla siebie. kosmetyki. W moim szpitalu dzieci były przebierane w rzeczy szpitalne a dopiero do domu ubrałam je w swoje ubranka. Weź ze sobą jedzenie kanapki bo jak przegapisz posiłek bo będziesz rodzić to nikt Ci nie przyniesie drugiego :) Ja byłam taka głodna po porodzie a było już po kolacji :) Wodę, no i co tam byś chciała książkę czy laptop czy gazety bo wiadomo ze jak dzieciaczek będzie spać a Tobie się nie będzie chciało to przynajmniej nie będziesz się nudziła:)

Gość gość
kosmetyki dla siebie i dziecka oczywiście:)

Gość gość
Wymień co masz do spakowania a my pomożemy Ci wybrać co masz wziąć teraz a co mąz może przywieźc później :)

Gość gość
i to co można wyrzucić z walizki bo niepotrzebne :)

Gość gość
Ja się właśnie pakowalam do szpitala i wzięłam to: 4 koszule, 2 ręczniki, papucie, klapki pod prysznic, szlafrok, sztućce, kubek, talerz, piżame ze spodniami, kosmetyki, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, podpaski i wkładki, laktator. Dla dzidzi 3 pajacyki, 3 body, śpiochy i kaftaniki, ręcznik z kapturem, kocyk, rożek, oliwke, sztoteczke do włosków, krem do pupy, pampersy, ubranko do wyjścia.

Gość gość
Aaa tez brałam majtki jednorazowe

Gość gość
powiem ci co mi było potrzebne bo dziecko miałam w inkubatorze... ręcznik (mi codziennie mąż świeży dowoził) koszula rozpinana (jak wyżej) kapcie (ja miałam osobne pod prycznic, osobne do chodzenia wkłady poporodowe po kilku dniach podpaski te długie majtki te z siateczki-ja miałam 4 pary codziennie mąż mi wymieniał przywożąc wyprane z domu wode sztućce kubek oprócz tego miałam kosmetyki, żel pod prysznic, szampon, gumę do włosów (mam krótkie i je stawiam) do chyba wszystko co było mi potrzebne przez całe 10 dni pobytu :) a i stanik do karmienia i wkładki laktacyjne

Gość Wuszka
mi przydał sie laktator do pobudzenia laktacji wprawdzie na oddziele zapewne jest ale jeden lub dwa na cały oddział. Ja używam lovi prolactis, to jest laktator elektroniczny ale z możliwością użycia w trybie ręcznym. Jest solidnie wykonany i estetycznie wygląda. W komplecie butelka lovi medical ( 150 ml) oraz wkładki laktacyjne. Wszystko zapakowane w futerał, który umożliwia higieniczne przechowanie sprzętu.