Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobiecie w wc wypadły pieniądze

Polecane posty

Gość gość

byłam w kibelki w supermarkecie i jakiejś babie wypadła kasa. Była z dzieciakiem, suszyli ręce na suszarce. Wyszki a portfel został na podłodze. Podniosłam i nawet nie zaglądając wyszłam szybko ze sklepu, choć jeszcze nie zrobiłam zakupów. Teraz boję się, że mogę tę babę spotkać i mnie rozpozna. Jak była raz w tym sklepie to może być i drugi a ja tu ciągle zakupy robię. Na razie myślę o tym, żeby zmienić uczesanie,. tylko nie wiem czy to wystarczy. Jak myślicie, czy przez taką krótką chwilę mogła mnie zapamiętać?

Gość gość
nawet nawet prowo

Gość gość
Ja się zastanawiam, czy pamietam jej wygląd i raczej jak prze mgłę, chociaż jakby miała te ciuchy i była z tym dzieciakiem to pewnie bym poznała, że to ta. Ale w innym ubraniu to pewnie nie. Już sobie odłożyłam dzisiejsze ciuchy na bok, żeby nie zakładać ich do sklepu. Kwota nie była duża, ale bardzo mnie te pieniążki podratowały.

Gość gość
jesteś złodziejką?

Gość gość
nie jestem żadną złodziejką

Gość gość
przecież okradłaś tę kobietę, złodziejko! Gdybyś nie była to bys jej oddała. Może nie ma za co teraz dziecku jedzenia kupić przez taką k..urew jak ty!

Gość gość
Kumpel za taką akcję od roku jeździ do sądu. Kamery widzą wszystko...

Gość gość
durne pi psko z ciebie. czy ja jej wyciągnęłam te kase? Jak jest ciapa i niepilnuje to już nie moja brocha.

Gość gość
no w kiblu to chyba nie ma kamer? mam nadzieję

Gość gość
Szkoda ze nie ma tam kamery.

Gość gość
Przy wyjściu napewno cię złapały jak wychodziłaś po niej, więc jesteś pierwszą podejrzaną. Jej wersja może być inna niż twoja, a wtedy pajda jak nic :)

Gość gość
oczywiśćie, kamery itp. itd. zaraz napiszecie że siedzieć pójdzie, wielcy uczciwcy się znaleźli,a sami też byście portfel złapali i uciekali gdzie pieprz rośnie, sorry ale to jej sprawa jaka była jej reakcja i co zrobiła,może będzie mieć wyrzuty sumienia może nie,jej broszka i co wam do tego,bo kobieta z dzieckiem była to piszecie,że nie ma teraz pieniędzy dla dziecka na jedzenie, jakbybyła babcia to byście pisali,że nie ma teraz na leki, a jak młody chłopak to że teraz studiów sobie nie opłaci, wy już tak przewidujecie na co komu te pieniądze były i że stracił pare złoty to już umrze z tego powodu bo coś tam nie kupi, czegoś nie zapłaci

Gość gość
już bez przesady z tymi kamerami. Nie jestem jakimś przestępcą, czy szpiegiem zeby sobie ktoś zawracał tym głowę i nagrania przeglądał :D Chyba się za dużo filmów naoglądaliście

Gość gość
jesteś pospolitą zlodziejką

Gość gość
spieprzaj, nie jestem żadną złodziejką. Wzięlam to co leżało nA ZIEMI

Gość gość
Czy jezeli zostawie telefon na stole w kawiarni I pojde do toalety to mozesz go sobie zabrac bo tylko podnosisz?

Gość gość
a nie widzisz różnicy? logika szwankuje?

Gość gość
Kodeks Karny Art. 284. § 1. Kto przywłaszcza sobie cudzą rzecz ruchomą lub prawo majątkowe, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 2. Kto przywłaszcza sobie powierzoną mu rzecz ruchomą, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 3. W wypadku mniejszej wagi lub przywłaszczenia rzeczy znalezionej, sprawcapodlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. § 4. Jeżeli przywłaszczenie nastąpiło na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego

Gość gość
a po co cytujecie mi kodeks karny. Przecież to, że to jest obciążone odpowiedzialnością karną, każdy wie.

Gość gość
Nie, nie widze roznicy pomiedzy zabraniem komus portfela ktory zostawil w kiblu od zabrania telefonu ze stolika w kawiarni. Dobrze wiesz kto jest wlascicielem i zabralas go z premedytacja w zwiazku z czym jestes niczym innym jak zwykla zlodziejka. Z reszta kodeks karny cytowany wyzej rozwiewa jak rozumiem wszystkie watpliwosci.

Gość gość
no tylko nie mieszaj dwóch zupełnie rożnych spraw. Kodeks karny, to zupełnie coś innego od wydźwięku moralnego, czyż nie? Przepisy kodeksu są konwencją a moralność jest czymś pierwotnym, naturalnym i zmierza w kierunku absolutu. Kodeks karny mogą być zbieżne, ale nie są tożsame.