Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co ważniejsze: zawód który da pieniądze czy zawód który lubimy?

Polecane posty

Gość gość

Dla młodego człowieka pewnie ważniejsze jest wybrać coś co jest jego pasją, później gdy zaczynają dotykać pierwsze problemy finansowe patrzy już na pracę ze strony finansowej. Może być i tak, że zawód który kochamy potrafi przynieść duże zyski. Jednak nie zawsze tak jest i co wtedy ważniejsze? Obecnie studiuje i przyznam szczerze, że z rozsądku. Mam dość idiotycznych obliczeń matematycznych itd. Jestem nieszczęśliwa, do tego mam kiepski kontakt z grupą. Skręca mnie teraz gdy pomyślę, że znowu zaczyna się to piekło. W ciągu roku wyglądam jak cień człowieka. Podziwiam ludzi którzy mają w sobie wiele odwagi, nie boją się wdrażać swoich pomysłów w życie. Jednak jestem tak zakompleksioną pierdołą, że pozostaje mi chyba ukończenie przykrych studiów, przykra praca i całe takie życie.

Gość gość
no i sama sobie odpowiedziałas-ludzie gonią za pieniądzem jak szczury a potem lądują na fotelu u psychoanalityka,płacąc mu tymi pieniędzmi-można zarobić trochę ale nie wpędzac sie w ten kierat,to czego nie lubisz....lepiej mieć mniej ale być szczęśliwszym-czyli krótko mówiąc-pieniądze są potrzebne,ale szczęscia za nie nie kupisz...

Gość gość
Wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma bez tych studiów i z pustym garnkiem narzekałabyś, że ich nie skończyłaś.

najlepiej robic to,co sie uwielbia, bo wtedy sie rozwijasz w tym z radoscia i po prostu jestes bardzo dobra w tym ,co robisz, czyli - zarabiasz sporo - proste co Ci z tego,ze bedziesz w zawodzie niby super platnym,skoro tego nie czujesz? bez problemu znajdzie sie ktos lepszy,kto tym zyje i tak czy srak nie zarobisz na tym

Gość gość
będę księdzem jak mój ojciec i dziadek

Gość gość
sorry stary nie rozmnozysz sie przesadnie, kuria placi alimenty max na 2 dzieci

Gość gość
NA RESZTĘ BĘDĄ PŁACIĆ PARAFIANIE

Gość gość
Ciekawe pytanie...odpowiedzi możesz poszukać tutaj http://youtu.be/jbBcKD-XPBw. To zwiastun pierwszego sezonu Talk Not Show: odkryj swoja pasję, poznaj kulisy zawodów. Pierwszy odcinek poświęcony jest aktorstwu http://youtu.be/9jc_XjRGFHE, ale co tydzień będzie prezentowany inny zawód. Polecam :)