Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wystarczy mi 20 tysięcy zł

Polecane posty

Gość gość

na wyposażenie całego mieszkania 38m2, dwa pokoje, kuchnia, lazienka już wyposażona. Meble, agd, rtv. Chodzi mi o rzeczy średniej jakości ,ze średniej półki, nie lodówka za 4 tyś,albo kanapa ze skóry za 7 tyś

Gość gość
tak kotku :)

Gość gość
yyy no to troche malo kasy na wyposazenie tylu pomieszczen

Gość gość
Jasne,że wystarczy. Poszukaj w internecie promocji, jest mnóstwo sklepów z meblami jak Agata, BRW czy Ikea gdzie można kupić fajne i nie bardzo drogie rzeczy. Lodówkę itp. też znajdź w jakiejś sieci ze sprzętem,podejrzewam,że za 1400-1600 spokojnie kupisz zwykłą,białą, nieudzwnioną lodówkę.Powodzenia

Zależy na jaki czas planujesz ten wydatek. Czas ma tutaj kluczowe znaczenie. Niskiej jakości sprzęty szybko się psują. Niskiej jakości meble rozlatują. Jeśli to tymczasowe rozwiązanie i w niedalekiej przyszłości planujesz to wszystko powymieniać na jakościowo lepszą to tak. Pomyśl jednak zawsze o tym co się bardziej opłaci.

Gość gość
powinno wystarczyć, dzisiaj meble nie są drogie, sklep abra ma fajne i niedrogie meble, sprzęt rtv i agd polecam media expert, telewizor 42 cale mozna już kupić za 1700 zł

Gość Ptysiu
Spokojnie,dasz rade. Kupuj nieudziwnione rzeczy bo to kosztuje i np lodówka z wyświetlaczami i itp odpuść sobie. Bajery kosztują i sie cześciej,szybciej psują. Przed zakupem jakiegokolwiek sprzetu sprawdź w google opinie nt owej np lodówki. Stanowczo odradzam firme beko.

Gość gość
wiadomo że po jakimś czasie takie rzeczy sie psują, ale chciałabym żeby służyły mi jakieś 10 lat, przecież co kilka lat i tak się wymienia. Kupiłam mieszkanie,zrobiłam remont i na wyposażenie zostało mi około 20 tysięcy, nie chciałabym dobierać kredytu

Gość gość
Powinno spokojnie wystarczyć, tyko przedtem rozplanuj sobie te zakupy (na co i ile możesz wydać) i wtedy szukaj.

Gość gość
jesli mieszkanie masz na wlasnosc to nie oszczedzaj na sprzetach, 10 lat tanie rzeczy nie wytrzymaja. kup najpierw to co jest priorytetem a reszte dokupuj z bierzacej wyplaty.

Gość gość
na podstawowe wyposażenie powinno wystarczyć, ale jeśli chcesz kupować inne rzeczy typu kino domowe, zmywarka, toaletka itp. to już może być ciężko

Gość gość
bez przesady. u mnie w domu są sprzęty kupowane za stanowczo małe pieniądze i jakoś się nie rozpadają po 2-3 latach. Uważam, że spokojnie wytrzymają 10 lat o ile nie będziesz nimi rzucać ani na nich skakać. Jak poczytasz opinie na temat danej firmy/produktu to szajsu nie kupisz

Gość gość
najlepiej wez kartke, spisz rzeczy ktore potrzebujesz i wyjdzie ci ile cie to bedzie kosztowalo

Gość gość
przyjęło sie ,że tańsze rzeczy to gorsze rzeczy i zaraz się popsują lub rozpadną, a to wcale nieprawda. Po prostu telewizor za 1500 zl służyć będzie do oglądania programów, nie będzie miał bajerów za które sie słono placi, lodówka za 1300 zł, będzie chłodziła pożywienie, nie będzie posiadała dodatkowych funkcji tak jak ta za powyżej 3 tysiące. Uważam że za 20 tyś spokojnie dasz radę i na niedrogą zmywarkę również ci wystarzy

Gość gość
wkońcu 38 m2 to mały metraz mieszkania, więc i kuchnia i pokoje napewno nie są duże i nie nakupisz tam dużo mebli bo się nie zmieszcza. Wyrobisz się w tej kwocie może jeszcze nawet zostanie ci na jakieś pierdoły,elementy dekoracyjne typu lampka nocna, jakiś swiecznik, obraz itp

Gość gość
ja tez jestem na etapie remontu i wyposarzenia mieszkania, nie wiem czy jesli chodzi kuchnie czy masz tam meble czy chcesz kupic same sprzety. jesli nie masz mebli to moze to byc za mala kwota. mysle ze niektorzy nie zdaja sobie sprawy ile teraz to wszystko kosztuje jesli mieliby meblowac swoje gniazdka od podstaw.

Gość gość
ta akurat wystarczy, ja samą kuchnie wyposażałem za ponad 20 tysięcy

Gość gość
dobra,ale autorka napisała że nie chodzi jej o drogie wyposażenie, tylko czy się wyrobi w tej kwocie , więc tak.

Ja bym się zmieścił w takiej kwocie :). Nie kupuj mebli przez internet, tylko idź do salonu i POMACAJ każdą półkę, otwórz każde drzwiczki, wyciągnij i zamknij każdą szufladę, na koniec POSIEDŹ Z PÓŁ godziny na wybranej sofie. Jak plecy nie zaczną boleć, to ją kupuj :D.

Gość gość
drogie wyposarzenie to jest np kuchnia za 100 tys z bajerami. sama kuchnia w sredniej klasie to kwota 20, 30 tys salon to co najmniej 10 tys, mam tu na mysli zwykle kanapy, telewizor i troche mebli. nie zadna skora czy cos. ludzie idzcie do sklepu i zobaczcie ceny to sie bedziecie orientowac co ile kosztuje. 20 tys to jest bardzo malo pieniedzy. jak sie remont robilo 10 lat temu to ceny byly inne

Gość gość
no ja chcialam zrobic sobie szafe wnekowa 4x2 to mi powiedzieli ze ponizej 6000 nie da rady heh, nie wiem czy sie smiac czy plakac, tyle kasy za szafe

Gość gość
nieprawda że meble są drogie, oczywiście jeśli ktoś chce mieć wypasione lokum w bajerach to się zgodzę, ale podstawowe meble codziennego użytku można tanio kupić, komplet szafek kuchennych z połyskiem już od 1000 zł, w abrze ostatnio widziałam super narożnik za 1499 zł, był naprawdę ekstra, do tego ostatno bardzo modne scianki do salonu z oświetleniem LED 1000- 1500 zł zależy od wielkości, 20 tyś spokojnie wystarczy na podstawowe rzeczy do takiego małego mieszkanka

Gość gość
12.47 ale głupoty piszesz, kuchnia z bajerami 100 tyś ha ha, podejrzewam że kuchnia autorki ma najwyżej 8 m2, więc musiałabybyć cała w złocie,żeby tyle kosztowała, mieszkania się kupuje za 100 tyś a ty mówisz o wyposażeniu kuchni za tyle, nawet najwyższej klasy sprzęty i meble nie dadza ci takiej kwoty, bo wybacz nigdzie nie widziałam lodówki ani zmywarki za jakieś 15 tys.

Gość gość
12.47 i właśnie 10 lat temu meble i agd były dużo droższe niż teraz bo na rynku było ich tak dużo jak teraz, teraz sklepy meblowe i agd mają dużą konkurencję jak każda branża, zaniżają ceny bo walczą o klienta, więc klient może tanio kupić. Widać ze mało orientujesz sie w tej kwestii

Gość gość
chciałam napisać,że na rynku NIE było ich tak dużo jak teraz

>>>drogie wyposarzenie to jest np kuchnia za 100 tys z bajerami. sama kuchnia w sredniej klasie to kwota 20, 30 tys<<< Może ja głupi jestem, ale do dobrej kuchni wchodzą: piekarnik elektryczny (od 0,8tys), kuchnia gazowa na pięć palników (od 0,5tys), solidny zlewozmywak (nie mylić z granitowym :D) (od 0,3tys), bateria do zlewozmywaka z wyjmowaną rączką (jak w prysznicu) (od 0,2tys), zmywarka (od 0,8tys), lodówka wysoka (od1,2tys) 3 szafki wiszące i 3 stojące (od 1tys), stolik + 2 krzesła (od 0,5tys). Reszta to montaż (1,0tys) i drobiazgi, które można kupować na bieżąco. Jakoś wychodzi mi 6,3tys i wcale nie wybrałem najtańszych pozycji. x >>>salon to co najmniej 10 tys, mam tu na mysli zwykle kanapy, telewizor i troche mebli. nie zadna skora czy cos.<<< Komplet wypoczynkowy (2 fotele i sofa) - 1,5tys, stolik - 0,5tys, TV 42 cale od 0,6tys, dywan/wykładzina - 1tys, ścianka z szafkami - 1tys i już masz podstawy salonu :D. x >>>ludzie idzcie do sklepu i zobaczcie ceny to sie bedziecie orientowac co ile kosztuje<<< Chodzimy i dlatego ceny znamy. Tyle, ze Ty myślisz o bajerach, a ja o porządnym standardzie :). x >>> 20 tys to jest bardzo malo pieniedzy<<< Nikt nie powiedział, ze tak nie jest. x >>>jak sie remont robilo 10 lat temu to ceny byly inne<<< Wyższe :D :D :D

Gość gość
oczywiście,że za tą kwotę nie wyposażysz mieszkania na wypasie,ale jak dokładnie rozplanujesz pieniądze i przeliczysz wszystko to na podstawowe rzeczy codziennego użytku napewno starczy

>>>no ja chcialam zrobic sobie szafe wnekowa 4x2 to mi powiedzieli ze ponizej 6000 nie da rady heh, nie wiem czy sie smiac czy plakac, tyle kasy za szafe<<< Co to wg Ciebie znaczy: 4x2 ? Za szafy wnękowe usiłują szarpać ile się da. Jeżeli masz ochotę (i mieszkasz na Śląsku) to mogę Ci "poskładać" meble za 0,5 ceny wołanej przez uznane firmy. Ale czas będę miał dopiero pod koniec listopada. x Kupując meble szukaj promocji (takich prawdziwych :D) i pamiętaj, że każda firma ma w swojej ofercie jakiś dobry i tani mebel. Dlatego poskładaj sobie wyposażenie z takich okazji. Poświęcisz więcej czasu, ale zaoszczędzisz dużo, a efektem będziesz mogła cieszyć się przez lata :).

Gość gość
kuchnia: zmywarka - 1500 zł szafki kuchenne kpl - 1500zł lodówka - 1200zł kuchenka gaz - 1000zł stolik z krzesłami - 800zł mikrofalówka - 400zł zlewozm. z bat - 500 zł razem wyposażenie kuchni - 6900 zł salon: ścianka meblowa -1000 zł narożnik -1200zł stół z 4 krzesłami -1300 zł stolik szklany na kawę - 200 zł telewizor 42 cale - 1700 zł razem wyposażenie salonu - 4400 zł drugi pokój : lóżko - 800zł szafa - 500zł szafki nocne 2 szt. - 400zł komoda - 500 zł telewizor 32 cale - 1000 zł razem wyposażenie pokoju- 3200 zł całość wyszła 14500 zł, spokojnie dasz radę i nie są to najtańsze sprzęty!