Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agatka1407

Jestem w ciazy a umowa na czas określony

Polecane posty

Witajcie, Domyślam się , że na forum pojawiały się podobne wątki , ale nigdzie nie znalazłam właściwej odpowiedzi do mego przypadku. Właśnie dowiedziałam się , że jestem w ciąży . Mam z pracodawcą podpisaną umowę na czas określony do 30.10.2015. Termin porodu został mi wyznaczony na maj , a przecież po tym czasie umowa trwa jeszcze kilka miesięcy. Czy zostanie ona po prostu przerwana po porodzie czy należy mi się urlop macierzyński ? Będę wdzięczna za pomoc ...

Gość gość
Nic Ci sie nie należy. Masz prawo do adwokata, jeśli Cię na niego nie stac, zostanie ci przyznany z urzędu. No i masz prawo do jednego telefonu. Zadzwoń do mamy

Gość gość
Oczywiście że Ci się należy

Gość gość
Mam podobnie. Tez umowa na czas okreslony. Nalezy Ci sie roczny urlop :)

Gość gość
Mi sie umowa skonczyla w czerwcu a ze to byl juz 3 miesiac to automatycznie pracodawca musial przedluzyc umowe do dnia porodu i normalnie nalezy mi sie roczny macierxynski tak jak Tobie

Gość gość
pracodawca wraz z końcem umowy przekaże dokumentację do zus i będziesz dostawać normalnie pieniądze. U mnie różnica była taka, że podczas umowy dostawałam na konto, a od zusu przekazem pocztowym :)