Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto powinien mieszkać z mamą?....Taka sytuacja..

Polecane posty

Gość gość

Taka sytuacja. Moja mama owdowiała całkiem niedawno. Na razie mieszka sama w wielkim naprawdę wielkim domu. Problem jest taki,że jak to starsza osoba, jest przyzwyczajona do miejsca, czyli domu w którym mieszkała cała nasza rodzina kiedyś. Ja wyprowadziłam się do miasta do mieszkania z mężem, a teraz mamy dwójkę małych dzieci. Moja siostra , która mieszkała z rodzicami (była samotna matka z dzieckiem), zginęła w wypadku samochodowym. Jej córka, wyprowadziła się do mieszkania w odległym kilkanascie km duzym miescie, tam studiuje. Dostała od chrzestnego mieszkanie . Jeden brat wyprowadził się i mieszkał w innej wsi obok z żoną, ale z tą żoną się rozwiódł i teraz mieszka ze swoją drugą partnerką i ich malutkim dzieckiem, na kocią łapę, w tym samym mieście co ja. W ciasnym mieszkaniu. Drugi brat mieszka we wsi obok, ze swoją zoną, bo ich dzieci już sa dorosłe i sie wyprowadziły. Teraz pytanie, kto powinien mieszkać z mamą? Tata dom przepisał na najstarszego brata, czy on powinien z mamą mieszkac? Mama nie chce sie stamtad do nas ani do drugiego brata wyprowadzac, a najlepsze, ze moj natstarszy brat , własciel tego domu wyraził zgodę, na zamieszkanie z mamą , przy tacie to jeszcze było jak żył, ze zamieszka z mamą. Natomiast jego nałożnica, czyli partnerka życiowa(nie jest jego żoną), nie chce meiszkac na wsi ze tesciową, bo twierdzi, ze dopiero co od rodziców sie wyprowadziła, a teraz mama jest sama...i wg mnie to chamowa, ze powiedział, ze bedzie z nia mieszkał, a nie mieszka..

Gość gość
Nikt nie jest chamowaty. Każdy ma prawo tak sobie układać życie, i żyć jak mu pasuje. Mamę pownniście wszyscy na zmianę odwiedzać. Skąd ta pewność że mama potrzebuje niańki? Pytał się ktoś o jej zgodę, czy ktoś próbuje mamie układać życie ?

Gość gość
powazny temat, podbijam

Gość gość
Mama nie chce mieszkać sama , ale jednocześnie narazie nie jest przekonana by mieszkac"u kogoś", teraz nie wiemy co będzie, nikt z nas nie chce mieszkać w naszym rodzinnym domu, ze względu na wspomnienia zwiazane z siostrą naszą śp. i tatą śp. , nie wiem sama, może mam jakiś uraz to tego domu, natomiast brat ten ktory został włascicielem tegoż domu, twierdził, przed smiercia taty, że chce tam mieszkać, ale jak mówię, jego laska stwierdziła, ze jest egoistą, że chce tam mieszkac, bo ona woli w tym miasteczku, a nie na wsi z tesciową, ona to taka lalunia, wiecie ma auto w stylu Jenifer lopez, od rana do wieczora prostuje włosy, potem troche czasu zostaje jej na dziecko

Gość gość
ile Mama ma lat?

Gość gość
mama ma 75 lat jest w miarę sprawna, ale chodzi o to, że dom przepisał tata na najstarszego brata i powinien brat coś z tym wymyślić, najlepiej jakby mama mieszkała z kims, albo jak juz sama to w mniejszym mieszkanku