Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 25 lat to według Was za późno

Polecane posty

Gość gość

Na zdobycie konkretnych kwalifikacji, dobrego zawodu ? Do tej pory uczyłam się języka kraju, w którym mieszkamy i pracowałam w prostych pracach, bo za coś żyć trzeba. Zycie za granica często zaczyna się właśnie od nowa… Aha i w tym kraju nie ma dyskryminacji w pracy ze wzgledu na wiek…nie podaje sie go nawet w CV

Gość gość
nic nie jest za pozno. nie mysl o liczbach, glowa do gory i bierz sie do roboty.! bedzie dobrze,uwierz w siebie a nie zaslaniaj sie wiekiem. nie masz 50 lat, zycie przed toba wciaz najlepsze lata!

Gość gość
No wybacz, ale gdy zdobędziesz sensowne kwalifikacje to bedzie ok 30. Gdy Twoi rówieśnicy beda u szczytu kariery, Ty będziesz dopiero raczkowac. Tylko na starość nie płacz, ze emerytura nie starczy nawet na leki. Jak sobie poscielisz tak sie wyśpisz...

Gość gość
Nie, zdecydowanie nie za pozno. Ludzie zmieniaja sciezke kariery nawet w bardzo zaawansowanym wieku. 25 lat to nic. To chyba tylko w Polskiej mentalnosci pokutuje taki poglad, ze trzeba byc ustawionym przed 30-stka a pozniej to kaplica. W kazdym momencie swojego zycia mozesz podjac decyzje o zmianie zawodu, i o ile masz srodki zeby sie przekwalifikowac, to nic innego nie stoi na przeszkodzie. A juz na pewno nie wiek.

Gość gość
To tylko w polskiej mentalnosci tak jest... brrr tu gdzie mieszkam ostatnio w szpitalu spotkalam studenta medycyny , ktory wygladal na 40+ i tutaj to nikogo nie dziwi.... Glowa do góry , jestes jeszcze bardzo mloda cale zycie przed toba...

Gość gość
W Uk nikogo nie dziwi student po 30stce. moja przyjciołka skończyła właśnie 3 lata college i poszła na uniwersytet teraz, ma 3. rok od razu. ma 36 lat.

Gość gość
:)to po komunie tak sie porobilo ze nikt samodzielnie myslec nie potrafi bo to korzenie w komunie sa u rodzicow i oni uczyli tego jak 555 www.youtube.com/watch?v=5DQzoWLDm7w

Gość gość
Za granica nie ma jakichs podziałów wiekowych czy cos wypada czy nie , mozesz mieć i 60 lat i iść sie kształcić , nikomu to nie przeszkadza , tylko od ciebie zależy co chcesz osiągnąć

Gość gość
No ale nie mówcie...bo znaleźć prace, odpowiednia i w zawodzie takiej osobie na pewno bedzie ciezko....

Gość gość
Nic łatwo w życiu nie przychodzi ale jak ktoś bardzo chce jest w stanie wiele osiągnąć

Gość gość
" wybacz, ale gdy zdobędziesz sensowne kwalifikacje to bedzie ok 30. Gdy Twoi rówieśnicy beda u szczytu kariery, Ty będziesz dopiero raczkowac. Tylko na starość nie płacz, ze emerytura nie starczy nawet na leki. Jak sobie poscielisz tak sie wyśpisz... " Glupio gadasz... jak na studia nie pojdzie to najprawdopodobniej NIGDY dobrej pracy nie dostanie. Wybacz ale przez cale zycie wykonywac prace ktore sie nie lubi .... ja osobiscie nie potrafilabym zyc z taka prespektywa....dokladnie w mysl zasady "jak sobie poscielesz ..."; ) A co do emeytury.... hmmmm, emerytura przyslowiowej sprzataczki po 40 letniej "karierze" napewno suma nie wali na kolana. Z pewnosciadorownuje jej, a nawet sporo ja przewuzsza, emerytura dobrego fachowca z kariera o kilka lat krotsza. Autorko, nie za pozno :) Ja sama wyjechalam za granice (nie do UK) po studiach w wieku 24 lat, przez 2 lata uczylam sie intensywnie jezyka i w wieku 26 lat poszlam na studia. Prace w zawodzie zaczelam po studiach w wieku 31 lat :)... i nie narzekam.

Gość gość
W UK można mieć fajna prace nawet i po dobrym kierunku w collegu

Gość gość
03.06 Jestes kretynka, ktora dziala wg narzuconego schematu i przep*****la zycie kierujac sie jakimis wymyslami na temat emerytury. Jasne, lepiej cale zycie byc nieszczesliwym tkwiac w niechcianych schematach niz cos z tym zrobic.