Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w CV podaje się szczegółowe daty pracy? WAŻNE

Polecane posty

Gość gość

np. czy musze podawać dni i miesiące czy wystarczy tylko rok pracowania/szkół/kursów? czy to ważne i jak myślicie czy mogę trochę oszukać jeśli chodzi o pracę za granicą? że pracowałam dłużej? przecież nikt tego raczej nie sprawdzi a ja sama nawet nie mam dokumentów jak długo pracowałam tam

Gość gość
Jak nie podasz to i tak się ciebie dopytają. Jedyne co zyszkasz to telefon dopytujący - jak sie okaże, ze wg niech pracowałaś za krótko to i tak nie zaproszą Cię na rozmowę. x I czesto chca świadectwa, umowy o prace itd

Gość gość
Oczywiście, że szczegółowe. Jak nie masz danych, to idź do ZUS-u.

Gość gość
O nielegalnej się nie pisze, a o legalnej dokładnie co do dnia.

Gość gość
a co do tej pracy za granica legalnej czy mogę trochę oklamac? szczerze nie ma możliwości bo i tak nie mam jak sprawdzić ile tam pracowałam, praca była legalna z biura pośrednictwa ppracy

Gość gość
a co jeśli chodzi o szkoły? kursy i uniwersytety? i jeszcze ta praca za granica?

Gość gość
Możesz podać tylko miesiące, albo napisać "pierwszy kwartał roku 2014" itp.

Gość gość
Napisanie nielegalnej pracy w niczym nie przeszkadza - tylko na rozmowie wyjasniasz co i jak (pomijam aplikacje na stanowiska państwowe). Dziś to, ze się pracowało na czarno nie jest żadnym fenomenem czy czymś czego nalezy się wstydzić - jak praca wiąże się z konkretnymi umiejętnościami to nawet wezmą Cię na dzień próbny i zweryfikują czy pracowałeś czy kłamiesz. x jasne, że nieraz wyłącznie udokumentowane doświadczenie moze się liczyć, jednak nie zawsze. x Oszukac możesz, skoro się nie boisz, ze zostanie to sprawdzone. Ale jak tylko w rozmowie się rypniesz (a wtedy łapie się każdą nieścisłość) to leżysz.

Gość gośćula
bez przesady ,nie trzeba wpisywac dni ,wystarczy mc i rok , chyba że ktoś pracował po tydzień cvzy dwa i już zmieniał miejsce zatrudnienia. czasami warto też napisać o pracach "na czarno" bo po 1 i tak będziesz o to pytany ,a po 2 może sie okazać że pracując na czarno u Ziutka na stoisku warzywnym nabrałaś pokory która teraz jest b.ważna i żadnej pracy sie nie boisz.

Gość gość
a co zrobića co zrobić jeśli prowadzę bloga albo sprzedaje coś przez internet czy to zamieścić w internecie?

Gość gość
Przyznanie się do pracy na czarno jest przyznaniem się do bycia oszustem.

Gość gość
Niekoniecznie. Jeśli pracowałaś od 04.04.2007 do 16.09.2012 to wystarczą lata. Ale jeśli pracowałaś np. parę ostatnich miesięcy gdzieś, to warto zaznaczyć np. 05.2014-10.2014. Nie ma sensu zanudzać szczegółami, ale kiedy to istotne warto napisać.

Gość gość
:)a w d**e taka praca to po komunie tak sie porobilo ze nikt samodzielnie myslec nie potrafi bo to korzenie w komunie sa u rodzicow i oni uczyli tego 555 www.youtube.com/watch?v=5DQzoWLDm7w