Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile mleka mm dla dziecka 15 mcy z AZS?

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że takich tematów jest mnóstwo, ale nie znalazłam konkretnej odp. Mój syn ma alergię na białko mleka krowiego. Pije mleko mm na receptę. Jego jadłospis wygląda tak: rano mm 240 ml, w południe kaszka 150 ml na mm, po 14 obiad, popołudniu podwieczorek, no i wieczorem 240 ml mm. Chciałabym zrezygnować z mleka rano a w to miejsce dać kaszkę. Potem w południe kanapeczkę z jakąś pastą, koniecznie z warzywami, bo jak na razie to on je tylko warzywa raz dziennie. Dużą porcję, ale jednak tylko raz i chciałabym to zwiększyć. Nie wiem tylko czy jak zrezygnuję z tego 240 ml i zostanie w sumie 390 ml mm dziennie to czy to nie będzie za mało? Nie nadrobi przecież serkami, jogurtami, twarożkami, bo tego nie może jeść, Jak myślicie?

Gość gość
jeżeli trafiłyście na temat naprawdę bardzo podobny, to poproszę o linka. ja nie mogę znaleźć.

Gość gość
ja myślę, ze śmiało możesz zrezygnować z porannej porcji mleka na rzecz kaszki a kaszkę zastąpić kanapeczkę. Dziecko w Twoim wieku nie musi już spożywać mleka 3 razy dziennie

Gość gość
podbijam, moje dziecko ma 17 mcy i azs

Gość gość
Mogłabyś napisać jakie mleko dawałaś w pierwszych miesiącach?czy karmilas piersią i unikałaś nabialu? Mok synek ma nietolerancję laktozy i mam problem z doborem mleka.

Gość gość
mam podobnie. dziecko 16 mcy ze skazą. jeszcze tydzień temu normą były u nas trzy posiłki mleczne - mleko z butelki rano i wieczorem oraz kasza na bebilonie z owocem raz. teraz córka odstawiła butelkę, ale z kubka pić również nie chce - z kubka pije wszelkie inne napoje, ale mleka nie. pozostaje dawanie kaszki. rano je chętnie, wieczorem nie bardzo, a jeśli już wieczorem zje całą porcję to i tak wychodzi z tego, że w ciągu doby spożywa góra 300 ml mleka. dramat. nie wiem co robić.