Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMO TATO

dlaczego nie jemy zwierząt

Polecane posty

Gość MAMO TATO

http://dziecisawazne.pl/mamo-tato-dlaczego-nie-jemy-zwierzat/ O przemyśle mięsnym wiele można powiedzieć, ale na pewno nie to, że jest humanitarny. Ten bezlitosny biznes odpowiedzialny za zagładę miliardów zwierząt rocznie, niszczenie lasów, zatruwanie planety oraz zjawisko głodu na świecie jest niewątpliwie wstydem i hańbą naszej cywilizacji

Gość gość
Dzieci nie znają widoku smutnych zwierząt lękliwie spoglądających zza krat, ciemnych, ciasnych i brudnych pomieszczeń czy wyrazu ich przerażonych oczu podczas transportu do rzeźni......

Gość gość
Heh na facebooku pewna mama sie zachwyca tym ze kupi dziecku kroliczka a ja tak sobie mysle ze uwielbiam smażone mięsko królika ;)

Gość gość
Ubóstwiając zwierzęta, poniżacie godność człowieka. Nie ma się, czym chwalić.

Gość gość
Czyli zjadajac zwierzęta, .....podnosimy godność człowieka???

Gość gość
Dostałam w prezencie. Interesująca książka. Nie jest to historyjka czy bajeczka dla małych dzieci ale ciekawa edukacyjna rozmowa syna z rodzicami na ważne tematy. Treść daje do myślenia! Moim zdaniem przeznaczona dla starszych dzieci w wieku szkolnym i młodzieży. Co prawda sama nie jestem jeszcze wegetarianką ale coraz bardziej skłaniam się ku temu. Odkrywam właśnie nowe smaki i zapachy kuchni roślinnej. Człowiek jest wszystkożerny zatem mięso może jeść ale nie MUSI.

Czlowiek JEST mièsozerny. Ma maly zołądek i potrzebuje paliwa wysokoenergetycznego, czyli białka zwierzècego. Krowa np. ma dwa zołądki, i jest zwierzèciem roslinozernym, objètosciowo ma gdzie zmiescic pół wanny zielska... Ja jestem mièsozerna, na sałacie nie mogłabym funkcjonowac, uprawiac swojego zawodu- z braku sił i energii.