Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kontakty ojca z dzieckiem gdy poszlo do przedszkola

Polecane posty

Gość gość

Witam. 2 lata temu rozwiodlam sie z mezem. Kontakty ojca z dieckiem zostaly ustalone na poniedzialki i piatki od godziny 10-14. Ojciec nie zawsze sie z nich wywiazywal a do tego dochodzila jeszcze jego praca czyli 3 miesiace w morzu i miesiac w domu. Teraz dziecko zaczelo uczeszczac do przedszkola wiec nie ma mozliwosci zeby widywalo sie z ojcem w tych godzinach. Pomimo ze przedszkole nie jest obowiazkowe nie chce robic dziecku dni wolnych bo i tak sporo choruje a nie chcialabym zeby z listy przedszkolakow syn zostal skreslony. Proponowalam ojcu dziecka inne terminy on jednak twierdzi ze ma juz ustalone i tego bedzie sie trzymal. Nie patrzy na dobro dziecka tylko swoje. Co mam zrobic w takiej sytuacji? Czy rezygnowac w tych dniach z przedszkola i dawac dziecko ojcu czy ignorowac.

Gość gość
wystąpić do sądu o zmianę terminów spotkań - znowu "będzie miał ustalone" - tak jak dziecku pasuje

Gość gość
Zle przeczytales. Jestem matka i pod moja opieka jest dziecko. Ojciec ma ustalone spotkania i ograniczenie wladzy rodzicielskiej. Chcialam pojsc na reke zebysmy sie dogadali a on kurczowo wyroku sie trzyma.

Gość gość
dobrze przeczytałam ty jako matka zawnioskuj o zmianę terminów spotkań w sądzie umotywuj to nieprzyjmowaniem do wiadomości przez ojca, że dziecko rozpoczęło naukę w przedszkolu i niemożności dogadania się co do zmiany godzin spotkań, rozumiesz? skoro on jest wredny to każdą zmianę musi ustalić sąd inaczej będziesz przez niego posądzona o utrudnianie kontaktów

Gość gość
Twierdzi ze chce zeby dziecko chodzilo do przedszkola ale kontakty sa kontaktami i to wyrok prawomocny, ze nie moge sama sobie go zmieniac wedlug wlasnego widzimisie i on bedzie po dziecko przyjezdzal. Jak dla mnie jedno przeczy drugiemu.

Gość gość
dlatego musisz iść do sądu - a debilem się nie dogadasz

Gość gość
I tak zrobie bo nie ma wyjscia.

Gość gość
ok, nie musisz dziękować

Gość gość
Dziekuj***ardzo ze chociaz Ty sie odezwalas :).