Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 lat po rozwodzie, czy po takim okresie mogę pozwać go o alimenty

Polecane posty

Gość gość

Ma nową rodzinę i założyli firmę i lepiej im się wiedze teraz. Mają dwójkę dzieci. Mi zostawił mieszkanie ale ja sama musiałam je spłacić. Rozwód był z jego winy, bo nie chciał się ciągac ze mną po sądach i sam zaproponował. Chciałabym dostac od niego z 1000 zł. Ma firmę, wyciąga jakieś 6 tys netto, żona ma chyba mniej bo jest nauczycielką. Jak to wygląda w sądzie?

Gość gość
nie masz na to szans po 6 latach- na całe szczęście pazerna krowo

Gość gość
znajdż dobrego prawnika i wyduś od niego tyle by to jego rodzina aktualna piszczała z biedy. masz na to szanse. dobry prawnik dokona wszystkiego

Gość gość
nie, należaloby ci się po rozwodzie okresowo, gdybyś była w ciężkiej sytaucji. Na przyklad bezrobotna dostaje na określony czas do czasu znalezienia pracy. Również jeśli kobieta ma wiek emerytalny a nie ma wypracowanego świadczenia może mieć przyznane alimenty. W twoim przypadku nie ma nawet co składać

Gość gość
Po 6 latach hehe życzę powodzenia

Gość gość
do 5 lat mogła, ale nie teraz i żaden prawnik jej w tym nie pomoże

Gość gość
Nic nie wskórasz.Trzeba było wystąpić o alimenty w trakcie rozwodu.Zżera cie zazdrość że facetowi się wiedzie?! On ma dwoje dzieci i nie masz szans żeby teraz dostać kasę. Interesuj sie sobą, a nie swoim byłym!😡

Gość gość
Ale mi było gorzej musiałam spłacać sama nasze mieszkanie! Do tego jestem sama i po opłaceniu rachunków mam mało a on ma więcej.

Gość gość
Od razu trzeba było walczyć o alimanty. Na dzieci ci sie należało, nie wiem czy po tylu latach uda Ci się wywalczyć cos. Ale skonataktuj się z jakimś prawnikiem (np. http://adwokatszewczyk.pl/) i będziesz miała jasną sytuację.

Gość gość
nie ma szans, jeszcze koszty postępowania będziesz musiala pokryć