Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o stronę "ceneo" _ duża różniaca cenowa

Polecane posty

Gość gość

Witam, chcę kupić książkę po ang. "Pelican Brief" razem z płyca MP3. Znalazłem ofertę na ceneo (http://www.ceneo.pl/16677873) - czy ktos moze mi powiedziec, dleczego jest taka duza róznica cenowa w 4 ofertach (14 i 52 PNL)? Czy w tej droższej ofercie jest cos "ukryte"? Z góry dziękuje.

Gość lanser
Komunizm się skończył nie ma ustawowej marży chociąz fakt w ksiązkach jest plan przywrócenia komunizmu sładem francji wtedy wszędzie będzie jedna cena zapewne blizej 50 niż 15zł w tym konkretnym przypadku. Przeciez masz tam podany ISBN: 9781408276464 więc widzisz że to to samo wydanie, w jednym przypadku nie ma podanego numeru ale jest wydawca wiec mozna zalozyc ze to to samo wydanie. Czytasz ksiązki a nie wiesz co to isbn ? a jak cie tak interesuje dlaczego cena sie rozni to na 90% ksiazki zostaly zakupione przez te sklepy w roznym czasie w roznych cenach, a nikt nie che tracic. zawsze sie znajdzie ktos kto kupi niezaleznie od ceny. bo korzysta np. z ceneo i wybierze oferte sugerując sie ta parodia porownywarki. niebawem beda tam tylko sklepy z najwyzsza marza bo innych nie stac placic po kilkadziesiat groszy za przeklik bo nie kazdy klikacz cos kupi. poklikasz troche po tych ofertach i wiecej zaplaca za reklame niz ty za ksiazke :D

>>>Czy w tej droższej ofercie jest cos "ukryte"?<<< Nie. Ukrytą wartość zobaczysz w tej najtańszej. Zobaczysz ją wraz z informacją o aktualnym braku tej książki w magazynie :D. Na Ceneo firmy podają nieprawdziwe, zaniżone ceny, by przyciągnąć do siebie klientów. Rzeczywiste ceny, mogą różnić się nawet o 100%, ale nigdy tak, jak opisałeś.

Gość lanser
cena nie może być nierzeczywista bo choć nie jest to oferta sprzedaży to jeśli napisaliby ci że ja mają to mialbys pelne prawo domagac sie jej sprzedania po cenia jaka widniala na stronie sklepu. taka praktyka bylaby tez idiotyczna bo raz ze zniecheca a dwa to placisz za zwabienie klienta ktory wychodzi rozczarowany i kupuje gdzie indziej.jedyne na czym moga kombinowac to zaporowa cena przesylki ksiazka moze kosztowac 15zl a przesylka 30, nic innego nie jest mozliwe. zaloze sie ze w ktorejs ofercie do 20 zl ta ksiazka jest dostepna za ta cene - pomijajac cene rpzesylki a gdzies gdzie mozna ja odebrac za darmo to jej koszt nie bedzie wyzszy jak 25zl bo jest dostepna w jednej z duzych hurtowni ksiazek za ok 20zl dla czlowieka bez rabatow, jak ktos kupuje duzo to ma na pewno przynajmniej 10% rabatu a ci z umowami konsygnacyjnymi czy jak sie to tam nazywa nawet wiecej.