Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

popatrzcie prosze na moje testy owulacyjne

Polecane posty

Gość gość
trochę małe to zdjęcie ale wydaje mi się że nie. druga kreska jest słabsza.

Gość gość
na kązdym sa 2 kreski... każdy pozytywny?

Gość gość
przy owulacyjnym jest inaczej: "Jedna kreska jest kreską kontrolną i daje pewność, że test wykonałyśmy prawidłowo. Na obecność hormonu luteinizującego w moczu wskazuje pojawienie się drugiej kreski. Intensywność jej koloru zależy od stężenia LH w moczu. Jeśli prążek nie pojawił się w strefie testowej lub gdy jego kolor jest mniej intensywny niż prążka kontrolnego, test należy wykonać następnego dnia. Jeżeli zaś prążek testowy ma równie intensywną barwę, co prążek kontrolny (albo nawet bardziej intensywną), oznacza to, że w ciągu 24-36 godzin najprawdopodobniej pojawi się owulacja, gdyż hormon luteinizujący ma najwyższy poziom."

Gość gość
Musisz sprawdzić w kolejnych dniach. U mnie pozytywny był taki jak twój ostatni. Potem hormon przez kilka dni utrzymywał się na stałym poziomie.

Gość gość
Jeśli są 2 kreski, ale jedna z nich jest słabsza, to test jest negatywny. Mi łatwiej było z mikroskopem owulacyjnym.

Gość gość
też mam mikroskop - Afrodytę. Niestety jak kupiłam testy paskowe na allegro to nie pokazywały mi owulacji