Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie dajcie sobie usunąć żadnego zęba bo luka sprawia ze wszystkie wypadna

Polecane posty

Gość gość

brak jednego zeba powoduje poluzowanie wszystkich innych i wypadna wczesniej czy pozniej nie moze byc sytuacji ze brakuje jakiegos zeba i jest luka... chyba ze szczescie sie ma i sie przesuna zeby tak ze luki nie bedzie..i luka sie zmniejszy ale jak jest luka to wszystkie zeby wyleca inne bo niestety sie poluzja ..i sztuczna szczęka gotowa

Gość gość
no nie do końca tak jest , owszem ,postuluję za leczeniem nawet mocno zajechanych zebów lub natychmiastowo po wyrwaniu wstawieniu mostów. Faktem jest że np taki kilkuletni brak załóżmy piątki ma swoje skutki ,ponieważ siła nacisku nie rozkłada się równomiernie,szczęka może cała sie chwiać , inne zeby jako ponad norme eksploatowane ,szybciej się psują. Ogólnie zasada jest : gdy musisz wyrwać zęba /pomijamy ósemki/ przygotuj się na most bo to tylko ułudna kwestia estetyki

Gość gość
Nie mam wszystkich szóstek od 20-stu lat i jakoś mi się szczęka nie chwieje :)

Gość gość
słuchaj ja też kilkanaście lat żyję bez piątki i szóstki i też mi się nie chwieje, na szczescie ,ale wielu osobom sie chwieje. Ponadtto mam już wyrobioną wadę zgryzu , idz do swojego dentysty ,niech ci da próbnik i zobaczysz jaka masz krzywą szczenę ,serio.

Gość gość
ale debile z was wiadomo ze sie wam nie chwieje szczeka bo mimo ze nie macie tych zebów to wam luka zarosla i sie przesunela tak szczeka ze teraz nie macie luk pewnie juz.. ale jak na starsze lata sie wyrwie zęba to luka nie zarasta i nie przesunie sie nic..i wtedy jak jest luka po zebie to dopiero sa problemy jak cholera.