Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okropnie traktowana przez bliskich POMOCY

Polecane posty

Gość gość

nie mogę już tego znieść. Siedzę i cały wieczór przepłakałam. Mam 20 lat i w niektóre weekendy wracam do domu rodzinnego. Wszyscy pewno myślą- cudowna rodzina, wykształceni, dobrze sytuowani itd. Ale ja mam serdecznie dość. Dziś wróciłam bo dawno się nie widziałam z rodziną. Zgotowali mi piekło- awantura, krzyki. Mam tego dość, tak jest od zawsze. Ojciec często pije, mama stawia jedynie wymogi, brat się do mnie nie odzywa- wręcz mnie nienawidzi (nie pytajcie dlaczego, nie jestem w stanie odpowiedzieć). Nikt nigdy nie powie dobrego słowa, nie poradzi. Od dzieciństwa już tak było- kiedy miałam jakieś zmartwienie to siedziałam sama i płakałam, nikt do mnie nie przyszedł, NIGDY nie pocieszył. Zresztą do tej pory tak jest. Moi rodzicie nawet nie wiedzą o tym jak podle potraktował mnie chłopak ostatnio (już były): obrażał, poniżył mnie. Nie mam nawet komu się wypłakać- koleżanki są zajęte sobą, a jeszcze dzisiaj ta awantura- doszło do takiego stopnia, że myślałam że ojciec mnie pobije i to za to, że się popłakałam (słabe nerwy a on nie uważa czegoś takiego- nie wolno się rozklejać). Momentami nie chce mi się żyć po prostu. Jestem dla nich nikim. Nikt mnie nie kocha a ja nie mam kogo kochać mimo, że mam tak wielkie pokłady uczuć. Zaczęłam już wątpić w istnienie Boga. Wszystko mi się posypało- nawet wiara.

Gość gość
Mam pytanie kolezanko

Gość gość
Ale nie rozumiem po co z nimi spedzasz weekendy, skoro cie tak doluja?? Daj sobie spokoj z nimi, to bedzie pierwszy krok do odzyskania zdrowia psychicznego. Masochizm uprawiasz?

Gość gość
No właśnie.Żeby wyjść z tego doła musisz się odciąć od tego,co go pogłębia.Skoro nie ma żadnej serdecznej więzi w waszej rodzinie,to dlaczego tam jeździsz? Bo wypada?Zaopiekuj się sobą,wzmocnij poczucie własnej wartości ,znajdź przyjaciół.Nie daj się dziewczyno!

Gość gość
ja mam 39 lat, meza i nie mieszkam juz z rodzicami, ale mam 3 rodzenstwa i u nas w domu tez tak bylo, teraz kazdy mieszka odzdzielnie, prawie wogole nie mamy kontaktu, jak nie bylo wiezi w domu wczesniej to sie nie da jej odbudowac, szkoda bo ludzie mowia trzebamiec rodzine, dzieci, co z tego jak potem ludzie sie unikaja, wiec po to ta rodzina jak nawet nie widujemy sie na swieta Bozego Narodzenia, a moglobyc tak fajnie, dlatego uwazam ze wiekszosc ludzi nie powinna wogole zakladac rodziny i miec dzieci bo sie do tego nie nadaja, moja rada zajac sie swoim zyciem..bo jest krotkie