Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Produkcja domowych świec

Polecane posty

Gość gość

zbliża się sezon zimowy i okres świąteczny. W tym czasu lubię. robić jakieś swoje małe arcydzieła. Stroiki, kompozycje, witraże, bombki. Mam zamiar w tym roku zrobić świece dekoracyjne na Boże Narodzenie. Zastanawiam się tylko skąd wziąć sznurek na knot i wosk. Czy jest to ktoś na forum kto robi świece i wie gdzie kupić brakujące elementy? dzięki za rady :)

Gość aj em de czołzen łan
W sklepie dla pszczelarzy.

Gość gość
W mięsnym też mają.

Gość gość
świetny pomysł! chyba też zdecyduje się na takie manualne prace przed świętami, ale nigdy nie myślałam o produkcji świec... zazwyczaj to mi starczał świecznik z http://www.porcelana24.pl/ i zwykłe sklepowe świeczki, ale teraz chyba faktycznie coś kreatywnego zrobię. jak będziesz chciała się podzielić radami to chętnie przyjmę :)

Gość gość
ja od czasu do czasu w wolnej chwili robię świece, głównie na prezent dla rodziny znajomych i dl siebie. Wosk wypalam ze starych świec, a sznurek na knot kupiłam sobie w hurtowej ilości, całą szpulkę w firmie http://www.almik.com.pl/. eksperymentowałam też ze zwykłym sznurkiem, ale on się nie pali tak jak knot.

Gość gość
poszukaj na www.czarnieckiliny.pl, wydaje mi sie, ze tam cos znajdziesz

Gość gość
odwiedź najbliższą hurtownię rolniczą i kup sobie bal sznurka do snopowiązałek snopku ;)