Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

15 latek nie umie się samodzielnie uczyć

Polecane posty

Gość gość

15 lat i ma problemy z przyswajaniem materiału na sprawdzian.Siedzi nad ksiazką 2 3 godz i nic nie umie połapać.Wszystko mu się miesza.Jestem bezradna z czego to wynika.Co zrobic.W sp miał paski tylko ciągle go goniłam do nauki.

Gość gość
Zaprowadź go do poradni psychologiczno-pedagogicznej,ale nie załatwiaj mu dysleksji, bo go to rozleniwi

Gość gość
Nie umie się zorganizować ,wyłanczam net to się buntuje i obraza.Jestem bezsilna.A w kwietniu egzamin gimn.Wygląda na to że mu nie zależy.Ma np sprawdzian ńie chce mu się przyłożyć żeby dobrze napisać ,tylko po łebkach.Jak ma z nim postepować?

Gość gość
bo się nie chce uczyć i tyle daj mu motywacje wyniuchaj co by chciał i obiecaj mu to

Gość gość
W tym wieku też miałam takie problemy. Chyba hormony mi zbytnio poprzewracały w głowie. Gimnazjum przeszłam z trójami na świadectwie ale egzamin napisałam najlepiej z wszystkich i każdy zastanawiał się jak :D Sama nie wiem. Może też szkoła go nudzi... Ma jakieś zainteresowania? Np. nie lubiłam matmy i nie rozumiałam dopóki nie połączyłam jej z innymi rzeczami. Książki i zajęcia po za szkoła mnie zainteresowały. Wkuwanie biologi było masakryczne, aż poszłam na kółko biologiczne i omawialiśmy ciekawsze rzeczy albo obserwowaliśmy komórki pod mikroskopem. Wtedy nauka o tym stałą się ciekawsza.

Gość gość
obiecuję mu np nauczysz się dostaniesz to.Ale jak długo muszę go prowadzić za rękę.Olać go i co z niego wyrośnie-facet na utrzymaniu rodziców?

Gość gość
zabrać komputer i koniec pieśni niech się obraża