Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

akna1

kazania na spowiedzi

Polecane posty

usłyszeliście kiedyś jakieś "kazanie" na spowiedzi które by was zirytowało i w jakis sposób odrzuciło od Kościoła?

Gość gość
A bo to raz?! Często księżulek pierniczył.Od tego czasu nie chodzę do kościoła.

Gość gość
spowiedź jest im potrzebna żeby znać sekrety a potem wykorzystać przeciw tobie raz tak ksiądz zrobił z moją znajomą

Gość gość
ku..wa,ja nie wiem,mam 40 lat,u spowiedzi jestem raz na rok,czasem rzadziej i mi ksiądz nigdy nie prawił morałów,to co wy za grzechy macie,ze wam ględzą? matki swoje ruc/hacie,kase księdzu podbieracie ze skarbonki,bo ja już nie wiem:o

no są tacy księża którzy lubią prawić innym kazania, choc niekiedy sami zle postepują

Gość gość
Ja kiedyś chodziłam do spowiedzi. Miałam taki okres w życiu, jak miałam 18-19 lat, gdzie imprezowałam ostro- alkohol, narkotyki, itd. Jak powiedziałam księdzu na spowiedzi, to tak się wkurwił, że prawie zaczął się drzeć w konfesjonale haha Teraz się uspokoiłam, normalnie żyję- mąż , dziecko i te sprawy, ale do spowiedzi nie chodzę. Jeżeli Bóg jest, to widzi moje grzechy i zdecyduje, co ze mną zrobić, a jeżeli go nie ma, to wiadomo ... :)

dzieki i własnie w taki sposób chciałam żebyście się dzielili swoimi "PRZYGODAMI" z konfesjonałów

Gość gość
Nauka jest elementem Spowiedzi. Jako osoba wierząca wiem, że kapłan na Łaskę do jej głoszenia i, skoro chodzę do Spowiedzi, to naukę traktuję jako drogowskaz od Boga.

Gość gość
ja w Boga wierzę i modlę się , w niedziele i święta msza, ale na kościół nie daję dużych sum i nie wierzę w sumiennosć kleru

Gość gość
jak miałem 16 lat to byłem u spowiedi i powiedziałem ksiedzu że nie byłem u niej 1,5 roku to się wydarł na mnie na cały kościół i potem przsez 10 lat nie byłem u spowiedzi

nie chodziło mi tutaj o pouczenia i nauke jaka daja księża, ale właśnie o takie coś jak wyzej gość, że ksiądz wręcz wydziera sie i nie wiem co chce tym zdziałaś chyba to żeby ktos sie odwrócił o dKościoła

Gość gość12345676
a ja chodzę zawsze to takiego staruszka, zawsze jakieś dobre słowo powie, nic się nie czepia, nie odnosi się do tego co usłyszał, taki w porządku bardzo :)

Gość gość
A ja wyznałem księdzu że przeleciałem kurę. I on sie pyta - a jak to zrobiłeś synu? Normalnie. Złapałem za nogi i przeleciałem. A on - No patrz. A ja złapałem za skrzydła i mi jaja podrapała..

Gość gość
spowiedz jest jak pralnia czysc sie dusze tak samo jak mioeszkanie ale spowiedź uwalnia nas z pod władzy demona i mamy w tedy ochronę boga bo muwiadz grzechy wyrzekamy się demona i nasz dusza jest w tedy oczyszczona krwia jezzuusa kura przelał na krzyżu