Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

neska0

Praca za granicą? NIEMCY ?

Polecane posty

Witam. Ostatnimi czasy poszukuję wraz z chłopakiem pracy za granicą. Chłopak 20 lat, ja rok młodsza. On obecnie ma prace w Polsce ale też chce zrezygnować. Szukamy od 3 miesiecy pracy, zaczeliśmy od Norwegii ponieważ płaca jest dobra, niestety budżet nas trzyma.. samo utrzymanie do pierwszej wypłaty nieźle tam kosztuje. Następnym pomysłem była ANGLIA, mam tam wujka, niestety wujek tez nie ma pracy...(No coment) No i teraz padło na niemcy. Niestety nie mam kontaktów, a na internecie bardzo mało ogłoszeń, a jak już są to podany meil na który i tak nie odpisują. Próbujemy już tak bardzo długo. Jeśli ktoś byłby w stanie podać numer, namiar, stronę, cokolwiek w sprawie pracy wręcz BŁAGAMY ! pomóżcie prosimy !!!

Zapomniałam dodać, że interesuje nas praca : magazyn, produkcja, pakowanie, praca fizyczna.

Gość gość
W Norwegii bardzo łatwo o prace i to taka ktora wam pozwoli spokojnie żyć ,widocznie nie znacie jezyka i dlatego bidujecie .

bidujemy ? nie jest to miłe określenie ale zgadza się.. Ja miałam tylko angielski wiec mozna powiedziec ze komunikatywnie a chłopak chyba podstawa. Znajomy mojego brata jest w Norwegii natomiast pracy nie potrafii załatwić. Może i łatwo o pracę, ale trzeba dużo pieniedzy żeby przetrwac do 1 wyplaty.. PROSZĘ O KONKRETY .

Gość gość
będąc w Polsce nie znajdziesz tak szybko pracy. Jak się przeprowadzisz za granicę, zaczniesz chodzić po mieście i szukać pracy, pytać w restauracjach, barach to na pewno coś dostaniesz, ale nie wolno siedzieć i czekać aż ktoś ci pomoże. Sama musisz sobie pomóc i szukać. Ja szybko znalazłam pracę jako opiekunka do dziecka. Przyjeżdżam do rodziców do Polski co jakiś czas. Powiem ci że ze Niemiec jest super połączenie do Polski. Ja jeżdżę busami z firmy http://www.artour.pl/ Oni mają przystępne ceny za przejazd i nowoczesne busy. Z nimi podróż miło i bezpiecznie mija.

Gość gość
moja znajoma wyjechała do Norwegii zarobki i warunki całkiem niezłe pracę znalazła przez pracaidealna.pl

Gość gość
to na pewno jest jakies rozwiązanie dla tych którzy nie mogę znaleźć w ogole albo dobrze płatnej pracy w Polsce. Ja co roku na sezonowe prace jezdze do Holandii. Biore u siebie w pracy urlop na 3 miesiace i jade. Jeśli chodzi o transport to korzystam z firmy http://www.artour.pl/ i jestem zawsze na czas.

Gość gość
to jedzcie na poczatek przez biuro.w holandii jest tempo team, randstad, adecco,ab job service.w cholere tego jest.

Gość gość
A dlaczego nie Szwecja? Dobre zarobki, praca jest język prosty? Przyjeżdżaj.

Gość gość
badz do konca zycia robolem wykonujacym najprostsze prace. Takim prostym organizmom to wystarczy.

Gość gość
W niemczech coraz ciezej o cos sensownego bez jezyka .. Dla faceta jeszcze by sie prędzej znalazło. Hmm poza tym utrzymanie na poczatek tez jest bardzo drogie, zwlaszcza w duzych miastach, próbując utrzymać się przez jakiś czas z polskich złotówek i nie mając dochodu w euro. Na to samo Ci wyjdzie jak z norwegią..

Gość gość
Mnie moja dobra koleżanka pomogła znaleźć pracę w Niemczech. Pracuję jako opiekunka osób starszych, w Polsce byłam pielęgniarką więc wykształcenie mam, język też znam. Zarabiam znacznie lepiej i jestem zadowolona, że zdecydowałam się na pracę tam. Przy okazji mogę polecić tani przewóz osób do Niemiec, zawsze jeżdżę z www.logobusexpress.pl. Mają dobre ceny, jeżdżą bezpiecznie i zawsze na czas