Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anass

Czy według was powinienem już pracować?

Polecane posty

Witam mam 19 lat własnie teraz we wrześniu skończyłem zawodówkę i czy według was powinienem już iść do pracy? wiadomo że trzeba na siebie zarobić itd ale ja nie chcę narazie pracować ponieważ kocham sport piłkę nożną i tylko to mi daje przyjemność i sens życia i kocham to robić i tylko to się narazie dla mnie liczy. Gdybym poszedł do pracy nie wytrzymałbym bez sportu chcę grać jeszcze jakiś czas w piłkę a pózniej jeśli nic z tego nie wyjdzie to muszę iść do pracy na siebie już zarabiać. I czy według was jestem nieudacznikiem albo jakimś debilem że tak wybrałem? wszyscy mnie namawiają do pracy że już muszę pracować, nawet taka jedna dziewczyna powiedziała że jestem leń bo nie pracuje i nigdy by nie chciała być z takim jak ja, i boje się też o to że nie znajdę dziewczyny bo nie będe miał wogóle pieniędzy żeby jej coś kupić itd.

Gość LadyVaga
Idź do technikum 3 letniego i jednocześnie graj w piłkę - to oczywiście jeśli ma Cię kto utrzymywać przez te kolejne 3 lata. Inna bajka jeżeli ta "piłka" daje pieniądze, to nie ma się czym przejmować. Jeśli to tylko hobby, to ono Cię nie nakarmi.

Tak wiem masz rację, chce sie rozwijać ale nie daje mi to spokoju bo bardzo bym chciał pracować tylko nie chc, narazie ucze się w liceum zaocznie