Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość autor

matki pedantki przed i po pojawieniu się dziecka

Polecane posty

Gość gość autor

Temat skierowany do matek które lubią czystość, porządek w swoim domu, czy dziecko/dzieci zmieniły wasze podejście do porządku? Czy przestalyscie tak obsesyjnie sprzątać, odpuscilyscie skoro 5 minut po sprzątaniu dzieciak wprowadzi "swój ład" :). Czy nic się nie zmieniło ale poprostu częściej sprzątacie? Jak jest u was?

Gość gość
a nie, to nie do mnie jestem zdania ze dywany sa dla ludzi a nie ludzie dla dywanow acz bachorki plasteline musialy wydlubywac z podlogowego wlosia samodzielnie

Gość gość
ja lubię porządek, a dziecko niestety strasznie bałagani.. wiecznie podłoga do odkurzania i mycia, wiecznie sprzątanie zabawek i mycie stolika kawowego przy którym maluch wciąż się kręci.... do tego ja często upaćkana przez dziecko. Momentami aż mnie trzęsie. Wczoraj dziecko wylało całą kaszkę z butelki na podłogę ;)

Gość gość
Uwielbiam porządek i w domu staram się żeby było czysto. Lepiej się czuje kiedy moje otoczenie jest poukładane i idealnie czyste. Nie lubię funkcjonować w chaosie. Kiedy 5 lat temu urodziłam córkę na początku musiałam trochę obniżyć swoje standardy czystości ale tylko trochę. Poprostu sprzątalam częściej bo szybciej był bałagan jak to przy małym dziecku. Potem wszystko wróciło do normy. Uczę córkę ze ma po sobie sprzątać co ułatwia sprawę.