Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wyzbyć się uroków rzucanych na dziecko

Polecane posty

Gość gość

- czerwona wstążka - przelewanie wosku -przelewanie jajka - kąpiel w czarcim żebrze a ostatnio słyszałam o lizaniu czoła , czy ktoś w temacie może mi wyjaśnić jak to wygląda? Jak dziecko śpi liżemy czoło a potem trzeba 3 razy splunąć za siebie i pytanie czy coś wtedy mówimy? Jakieś zaklęcia? Pytam poważnie, proszę o wypowiedzi tylko tych co się orientują . Podejrzewam, że teściowa ma złe oczy po każdej wizycie mój maluch ( 4 miesiące) nie może spać, piszczy przez sen, płacze budzi się TYLKO jak danego dnia teściowa nas odwiedza

Gość gość
O tym lizaniu czoła gdzieś czytałam, jednak nie pamiętam co trzeba mówić... ja znam jeszcze jedną możliwość: gdy osoba "zła" mówi do dziecka coś w stylu "jaki kochany jesteś, jaki śliczny" jednym słowem się zachwyca maleństwem i słodzi, wtedy w myślach trzeba wyzywać tą osobę na każdy kroku... niektórzy rzucają urok nie wiedzący nawet o tym. Kąpiele w czarcim żebrze nie pomagają? A woda po tej kąpieli jest czysta czy z takimi "kłakami"?

Gość gość
nie w myślach , wtedy pod nosem się mówi "sól ci w oczy, sól ci w oczy, sól ci w oczy " x3 i to jest jakby odbicie tego rzucanego złego oka

Gość gość
Takimi praktykami to możesz sprowadzić na dziecko złe duchy. Nie praktykuj na dziecku magii, bo to niebezpieczne i dla Ciebie, i dla niego.

Gość gość
co prawda ja kompletnie zielona w temacie gusel ale tak z ciekawosci- co to jest czarcie zebro ????

Gość Editta van K
zabawne! sredniowiecze szuka porady na forum internetowym :) Moj kraj.. taki piekny!

Gość gość
nie wierze :D :D :D :D

Gość gość
kiedys w kacie desperacji stosowalam : -polizywanie czola, odmawianie jakich słow i przelewanie wosku Moge Ci napisac z reka na sercu, ze z wosku wyszła mo osoba palaca papierosa i pies. Wystraszylam sie i nigdy wiecej tego nie powtarzalam,

Gość gość
Lizesz dziecku czolo i spluwasz w lewo, prawo i przed siebie

Gość gość
A to przelewanie wosku jak wyglada? Jak to sie stosuhe?

Gość gość
najlepszym sposobem na pozbycie sie tego typu problemow jest pojscie do dobrego psychiatry, wezcie sie p*****lnijcie w te zakute lby, wy niepowinnyscie byc matkami, chore spoleczenstwo, ja juz urwalam kontakt z kolezanka jak mi powiedziala ze jej 2 dzieci ktos zauroczyl

Gość gość
te polskie bachory to glupsze sa od rodzicow jezeli to moziwe 333 www.youtube.com/watch?v=aNC-LLh2dn4