Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie piersią i używanie laktatora przy starszym dziecku...

Polecane posty

Gość gość

Doradzcie proszę... mam 3,5 letniego syna i właśnie urodziłam córkę. Mąż na początku nie był pozytywnie nastawiony do karmienia przy synu ale jakoś mu to wytłumaczyłam. Ponieważ starszy jest z nami w domu, a młodsze jest ciągle karmione nie mogę się przed nim ukrywać w pokoju cały czas. A teraz doszedł problem laktatora, muszę go często używać i nie chcę izolować starszego syna odemnie /od nas. Czy to naprawdę niezręczne czy nie właściwe?

Gość gość
mąż mówi, że ma takie paskudne wspomnienie z dzieciństwa jak wszedł do pokoju w którym matka karmiła brata i to mu jakoś ochydnie utkwiło w pamięci. miał 6 lat.

Gość gość
nikt nie karmi przy starszakach?

Gość gość
Karmiłam przy dzieciach z rodziny. Chciały zobaczyć więc przyszły i tyle;-) zero traumy.

Gość gość1a
Eee, coś Twój mąż próbuje komplikować życie chyba. Ja karmiłam przy starszym synu i ściągałam pokarm laktatorem. Pytał co robię to mu normalnie mówiłam, że siostrzyczka pije mleko z piersi tak jak on wodę z kubka, że laktator ściąga mleko do butelki, żeby w nocy miała co pić jak się obudzi i będzie płakać. No normalnie, po ludzku. Później jak skończyłam przygodę z karmieniem to pytał, czemu już nie "ciągam cycy". Dzieci przyjmują to bardzo naturalnie.

Gość gość
gość dziś mąż mówi, że ma takie paskudne wspomnienie z dzieciństwa jak wszedł do pokoju w którym matka karmiła brata i to mu jakoś ochydnie utkwiło w pamięci. miał 6 lat. xx Bo ją po prostu nakrył. Gdyby mu wytłumaczyła i karmiła brata od początku przy starszym synu, to by ohydnego wspomnienia mąż nie miał.

Gość gość
maż ma paskudne wspomnienie bo pewnie ten jego brat miał 16 lat

Gość gość
dzięki za rady

Gość gość
A w ogóle to ten brat nie pierś matki ssał, tylko siusiaka taty.

Gość gość
ja karmię 3 latka i dla niego pierś jest naturalną częścią ciała

Gość gość
Ma traumę, bo nakrył matkę, był element zaskoczenia, nie wiedział o co chodzi, po co to itd. To jest JEGO problem, niech tego nie przenosi na swojego synka. Najlepiej nie robić z tego tajemnicy, wytłumaczyć dzieciakowi co i jak. Przecież to naturalne, a natura wie co robi :) Lepiej, by wiedział i rozumiał niż też "nakrył mamę" i później miał traumę ;)

Gość gość
ty piszesz poważnie? Dziecko 3,5 letnie nie wie że jak urodzi się dziecko to pije mleko z cycusia mamy :O

Gość gość
dla mnie to chore, może nie kąp dziecka, bo nie powinnaś dotykać miejsc intymnych, bo będzie miało uraz