Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można przestac kochać po paru latach w zwiazku

Polecane posty

Gość gość

jestem z moim chlopakiem 4.5 roku i czuje ze go nie kocham tylko jestem z nim z przyzwyczajenia a nie z milosci a na dodatek dzien w dzien mnie denerwuje i drazni!! i coraz mniej podoba mi sie..;/

Gość gość
Właśnie dopiero po kilku latach można stwierdzić że się kogoś naprawdę kocha, jak już fascynacja przeminie, a mimo to nadal chcemy mieć tą osobę blisko siebie. Tak więc nigdy nie kochałaś swojego faceta, co najwyżej byłaś zafascynowana i tyle.

Gość gość
ja mysle , ze mozna odkochac sie o wiele szybciej , niz po kilku latach zwiazku .Wystarczy gdy partner zrobi nam krzywde , swinstwo , bedzie nas nie szanowal , badz zwyczajnie olewal zwiazek. Zreszta chyba milosc to nic stalego . To cos , co musi byc bardzo pielegnowane, podsycane i w wielkim "poszanowaniu ". Przeanalizuj wasze relacje , moze tam bedzie przyczyna tego stanu. Elena.

Gość gość
A czym Cię drażni? i ile macie lat?

Gość gość
Jeśli non stop oczekuje się zainteresowania takiego samego jak na początku, to każda "miłość" w końcu przeminie.

Gość gość
chyba mozna

Gość gość
nie kochalas go chyba.

Gość gość
Kochalam go! ale teraz niewiem sama.. no denerwuje mnnie swoim zachowaniem kiedys naprzyklad nie byl taki denerwujacy jak teraz! ale tez chodzi o to ze juz mnije mi sie podoba prawie wgl.. ehh.. on ma 28 ja 23..

Gość gość
tutaj to az strach pisac o swoich uczuciach odrazu sie rzucacie na ludzi ze sa tacy i tacy ;/ ...

Gość gość
Czy można przestac kochać po paru latach w zwiazku xyxyx czy mozna? nalezy!! :D

Gość gość
jak leży to należy :classic_cool:

Gość gość
gość dziś ja mysle , ze mozna odkochac sie o wiele szybciej , niz po kilku latach zwiazku .Wystarczy gdy partner zrobi nam krzywde , swinstwo , bedzie nas nie szanowal , badz zwyczajnie olewal zwiazek. xxx no coś ty! polskie dziewczyny dopiero wtedy kochają partnera!

Gość pyszna milka
wszystko się kiedyś kończy, miłość też :p

Gość gość
wszystko przemija

Gość gość
wszystko poza miłością :)

Gość gość
G****o przemija, trzeba wreszcie przestać gonić tego króliczka i oczekiwać że motylki już na zawsze zagoszczą w waszych brzuchach. Życie we dwójkę to nie serial, ani kiepskie romansidło, tylko praca, praca i jeszcze raz praca, oraz kompromisy.

Gość gość
milosc przyciaga milosc

Gość gość
Kochalam go! ale teraz niewiem sama.. no denerwuje mnnie swoim zachowaniem kiedys naprzyklad nie byl taki denerwujacy jak teraz! x To się nazywa fascynacja/zakochanie, a nie miłość. Przeszło ci, nie pokochałaś go naprawdę i nagle facet stał się be... chyba czas dorosnąć i zastanowić się czego tak naprawdę chcesz.

Gość gość
Nie nudzą się ci co wiedzą na czym to polega, dziś większość osób wiąże się z drugą osobą tylko dlatego że ma ładną buzię, fajne ciało, dobrą pracę, bo się zafascynowały, poczuły te motylki... czyli uległy dość prymitywnej emocji, itp. Nie zwracają uwagi na tak ważne rzeczy jak wspólne zainteresowania, umiejętność dogadania się, osoby które są dopasowane nie nudzą się ze sobą nawet wtedy jak siedzą na kanapie i gapią się w tv, bo samo przebywanie razem sprawia im przyjemność, a że ludzie dziś mają kosmiczne wymagania i rozpuścił ich konsumpcjonizm, to szukają co chwila płytkich emocji i wrażeń.

Gość gość
no masz racje,,,

Gość gość
Właśnie dopiero po kilku latach można stwierdzić że się kogoś naprawdę kocha, jak już fascynacja przeminie, a mimo to nadal chcemy mieć tą osobę blisko siebie. Tak więc nigdy nie kochałaś swojego faceta, co najwyżej byłaś zafascynowana i tyle. x Ta poczytaj co pisza ludzie, którzy sie naprawdę kochaja. Raczej sie nie nudza w swoim towarzystwie, nie draznia się. Prawda taka, że ludzie sie spotykają, chodza ze soboa po to żeby się poznać i zadecydować czy chca byc ze sobą na dobre i złe. Skoro u ciebie sie wypaliło, to co z tego będzie po ślubie dwoje obcych ludzi, którzy nei mają sobie nic do powiedzenia??? Tak złap króliczka a potem sie mećż a może i rozwód. Ludzie gdyby się dobierali to by się tak nie rozwodzili. U ciebie fascynacja mineła i okazuje się , że miłości nie ma x Nie nudzą się ci co wiedzą na czym to polega, dziś większość osób wiąże się z drugą osobą tylko dlatego że ma ładną buzię, fajne ciało, dobrą pracę, bo się zafascynowały, poczuły te motylki... czyli uległy dość prymitywnej emocji, itp. Nie zwracają uwagi na tak ważne rzeczy jak wspólne zainteresowania, umiejętność dogadania się, osoby które są dopasowane nie nudzą się ze sobą nawet wtedy jak siedzą na kanapie i gapią się w tv, bo samo przebywanie razem sprawia im przyjemność, a że ludzie dziś mają kosmiczne wymagania i rozpuścił ich konsumpcjonizm, to szukają co chwila płytkich emocji i wrażeń. xxx te 3 wypowiedzi są bardzo mądre i właściwie tłumaczą wszystko, to nie miłość, a fascynacja,właściwie dopiero dojrzali ludzie,w momencie kiedy już znają siebie,swoje potrzeby i sami też potrafią wiele dać,wiedzą,co to kompromis,są w stanie stworzyć udany związek,choć zdarzają się i szczęśliwe związki zawarte w młodym wieku.

Gość gość
Niekoniecznie tak jest, że ludzie w wieku dojrzalszym dobieraja się lepiej. Wtedy jest też nacisk, strach przedstaropanieństwem. Ludzie powinni się dobrać tak, aby mieć jak najwiecej zainteresowań wspólnych, inspirowac siebie nawzajem, pomgać wzajemnie. Tragedią jest, jeśli ludzie ze sobą nie rozmawiają tylko gnuśnieją przed tv, i ta chwila marzeń. Wiem, że ciężko o taką osobę niestety. Tylko, że liczba rozwodów przeraża niestey.