Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skad sie biora ludzie przeciwni eutanazji w ciezkich chorobach

Polecane posty

Gość gość

np. nie zycze sobie zeby ktoś radował sie, czuł dziwna przyjemnosc i "masturbował sie" patrzac na moje cierpienie jesli bede umierac na raka, bez mozliwosci eutanazji i wczesniejszego zakonczenia męki, kiedy to leki przeciwbolowe nie beda działały a ja bede wyć jak ta aktorka(o czym zreszta pisali w gazetach- ze wyła z bolu) mi sie srednio podoba taka alternatywa.

Gość gość
moim zdaniem ludzie którzy są przeciwni, stawiaja się w sytuacji bliskich chorego. a każdy bliski, c do konca wierzy ze chora osoba wygra z tym paskudzctwem. Odbieramy wiarę , odbieramy nadzieję i zostaje niepokój do konca zycia ze moze własnie w jej przypadku stałby się cud....

Gość gość
to bliski woli wysluchiwac krzyków, patrzec jak osoba chora z bolu zanieczyszcza lozko? jak w niemocy prosi o szybka smierc? czy nie lepiej umrzec w spokoju, bez bolu, pozegnac sie z cala rodzina?

Gość gość
przeciwnki sa katole co wierza w boga i jakies inne wymyslay i najsmieszniejsze,ze wierza w jakas k***a ksiazke napisana przez jakiegos zapyzailego zyda 2000 tys lat temu :O

Gość gość
Ale ty masz pojęcie o religii ! Ty chyba disco polo uważasz za muzykę ?

Gość gość
Ale dlaczego się dziwisz? Jeśli mieszkasz w PL to musisz się liczyć z mentalnością społeczeństwa, tak jak przy wyborze aborcjii. Autanazja i aborcja przynależą do danej grupy społeczeństwa i zawsze znajdzie się ktoś, kto patrzy na to poprzez pryzmat wiary lub moralności. Jeżeli Ty masz z tym problem, to możesz już teraz, spisać testament i w nim upoważnić osobę która myśli tak jak Ty, oraz zacząć odkładać pieniędze na przewóz poza granice PL przeznaczone na eutanazję. Tylko wtedy będziesz mieć pewność że nie będziesz zdychać jako warzywko i cierpieć. Dobrze jest zrobić prywatny filmik póki jest się przy zdrowych umysłach aby później nikt nie mógł podważyć tej decyzji. Plusem może być oddanie ciała do celów naukowych . Moje ciało np idzie na farmę zwłok lub do nauki oraz do pobrania organów jeśli bądą się nadawały (nie wiem kiedy umrę więc...). Mam tak już zapisane notarialnie i odłożoną kwotę na przewóz lub lot.

Eutanazja jest w Moich Oczach odrażającym aktem O/rędzia Os/trzeżenia poniedziałek, 3 listopada 2014, godz. 23.50 Moja wielce umiłowana córko, eutanazja jest gr/zechem śmiertelnym i nie może być wybaczona. Ten, kto pomaga, asystuje czy decyduje się odebrać jemu lub jej życie — z jakiegokolwiek powodu — popełnia straszliwy gr/zech w Oczach B/ożych. ... Odebranie życia jest jednym z największych ze wszystkich gr/zechów, jak również głoszenie, że dobrą rzeczą jest celowe planowanie śmierci jakiejkolwiek osoby. Pośród wielu starannie planowanych przeciwko B/ogu działań, które w obecnym czasie rozmyślnie są prezentowane światu — aby zachęcić ludzi do gr/zeszenia przeciw B/ogu — jest gr/zech eutanazji. Możecie być pewni, że eutanazja jest w Moich Oczach odrażającym aktem — niosącym ze sobą ciężkie konsekwencje dla tych, którzy w nim uczestniczą. Odebranie komukolwiek życia jest gr/zechem śmiertelnym, a obejmuje to dus/ze od momentu ich poczęcia aż do tych ostatnich miesięcy życia na ziemi. Nic nie może usprawiedliwić odbierania ludzkiego życia, gdy jest to dokonywane z pełną wiedzą, że śmierć nastąpi w pewnym konkretnym czasie. Doprowadzenie do śmierci innej żywej istoty zaprzecza istnieniu B/oga. Jeżeli ci, którzy są tego winni, akceptują istnienie B/oga, to wówczas poprzez dokonanie takiego aktu łamią oni piąte Przykazanie. W obecnym czasie istnieje plan, aby zachęcić miliony do skrócenia ludzkiego życia — zarówno życia ciała, jak i życia dus/zy. Jeżeli staniecie się ochotnymi uczestnikami aktu, który bezcześci świętość ludzkiego życia, to nie będziecie mieć żadnego życia — żadnego Wiecznego Życia — a zb/awienie nie będzie mogło być ani nie będzie waszym udziałem. Wasz J/ezus

Gość gość
nie kazdy jest wierzacy nie narzucaj swoich przekonan innym

Gość gość
oj stara modelka modelka bez związku... Widać do Ciebie nie dociera że nie wszyscy wierzą w krasnoludki. Ty sobie żyj jak chcesz ale, pozwól żyć innym. Twoje mity o jakimś bożku wcale mnie interesują. Jakość życia (przynajmniej moja własna) interesuje mnie jak najbardziej.

Gość gość
oj stara modelka bez związku dziś Kto jest autorem tych słów? Bo na pewno nie Je/zus. Jeśli jesteś wierząca, to czytasz Biblię a nie tworzysz kretyńskie teksty i przypisujesz je Jez'us'owi. Nikt tego nie łyknie :D

Gość gość
z koscioła