Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urządzenie do pieczenia chleba, co sądzicie na prezent, polecacie

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się nad kupnem na święta dla rodziców urządzenia do pieczenia chleba, mieszkają na wsi, po pieczywo jadą 5 km co drugi dzień, poza tym w ich domu mieszkają wnuki. Wiec osób do pieczywa jest sporo. Macie takie urządzenie? Używacie? Jest sens kupować?

Gość gość
Tak, fajna sprawa

Gość gość
A kupiłaś/kupiłeś dla siebie? Bo rodzice nie marzą o czymś takim, nawet pewnie nie wiedzą że takie urządzenie jest. Ale myślę, że będą sobie piekli chleb, szczególnie mama - kocha razowe pieczywo.

Gość gość
no nie wiem, czy ja bym się ucieszyła też mieszkam na wsi i do najbliższego miasta mam 15 km ale chleb sobie kupujemy raz na tydz. i zamrażamy dla mnie byłoby to uciążliwością- robienie zaczynu, wyrabianie ciasta i cały ten bałagan, to dobre od czasu do czasu a nie na codzienne potrzeby co dla młodych jest fajne dla osób starszych już niekoniecznie, chyba że u Was wypiekiem tego chlebka[ niewątpliwie smacznego :)] zajmie się ktoś młodszy a nie dziadkowie [ czyt. babcia]

Gość gość
Moim rodzice nie sa jeszcze jacyś starzy strasznie, mają po 50 lat. Piekłaby chleb moja siostra głownie, bo ona lubi takie zabawy.

Gość gość
Uważaj! Ja to kupiłam parę lat temu to mojej mamie na urodziny i ona nastawiała to urządzenie zawsze na noc i szła spać, bo to się robi całkiem długo i rano mieli świeży chlebek. I kiedyś doszło do spięcia urządzenia i się zapaliło. Obok stało wyschnięte pranie i też się podpaliło. Gdyby nie ojciec, który wstał w nocy za potrzebą już by nie żyli ;(

Gość gość
trochę taki staromodny ten prezent , dziś nowoczesna gospodyni domowa nie piecze chleba tylko gorący świeży kupuje w lidlu albo biedronce

Gość dofcia
zakupiłam ostatnio taki wypiekacz do chleba . Jak dla mnie to same plusy : zagniatanie ciasta i sam wypiek ,wcześniej wszystko ręcznie,zakwas nie jest wcale trudną sprawą i w w tym wypiekaczu można piec pieczywko na zakwasie jak i na drożdzach ,w sumie 11 programów w tym również możliwość robienia dżemu( forma do wypieku bagietek ,dozownik do nasion) ciasto na pierogi ,ciasto makaronowe ,słodkie wypieki ..zaoszczędzam i czas jak i bałagan w kuchni ...jeśli chcę upiec w piekarniku to piekę ale nie mam już czynności związanej. z wyrabianiem ciasta.Najważniejsze, wiem co jem bez chemii i innych dodatków.

Gość gość
dofciu a jakie kupiłaś urzadzenie? Na rynku jest dosyć sporo firm i modeli...

Gość dofcia
już odp naszej rodzimej firmy ZELMER..dodatkowy jeszcze plusik to cena ,porównaj ceny, ja zamówiłam przesyłkowo, naprawdę jestem zadowolona bo sama od dawna piekę pieczywo i najgorszą czynnościa i męcząco było wyrabianie ciasta

Gość gość
dzięki :)