Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Medicover badania w ciąży ktoś może wie ?

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was ma pakiet medyczny w Medicover z zakładu pracy? Wczoraj byłam prywatnie u ginekolog i powiedziała że jest możliwość zrobienia potrzebnych badań właśnie u nich ma taki pakiet ze skierowaniem od prywatnego lekarza. Czy któraś tak korzystała? Szukałam w necie informacji ale nic nie znalazłam.

Gość gość
nie ma co szukać w internecie - każdy wie jaką opcję ma wykupioną - jeśli nie wiesz zapytaj w kadrach. Sprawdzasz wtedy co masz w pakiecie i jeśli jest: poradnia ginekologiczna, a wśród świadczonych usług: prowadzenie ciąży to masz. Zwykle jest

Gość gość
Ja w pierwszej ciazy mialam pakiet z pracy w medicover i cala ciaze tam prowadzilam wszystkie badania mialam w ramach tego pakietu. Wizyty, co miesiac krew i mocz (w ciazy mozesz krew robic bez skierowania na swoja prosbe bez oplat h, wszystkie usg w tym genetyczne, gbs, hiv, toxo, cytomegalia itd czyli wszystko co potrzebne.

Gość gość
musisz pójść do ginekologa albo do położnej z Medicover i poprosić o skierowanie na badania, jeśli nie będziesz miała tego skierowania to będziesz musiała zapłacić za te badania, a wiadomo na początku ciąży jest ich sporo na żądanie(przynajmniej ja mam morfologie i badanie moczu). ja robiłam w ten sposób (mam białą kartę) na potwierdzenie ciąży szłam do ginekologa z Medicovera, bo do mojego(prywatnie) czeka się ponad miesiąc. potem, jak dostawałam skierowanie na inne badania niż morfologia i mocz, to korzystałam z czata z położną. mówiłam jaka jest sytuacja i ona wystawiała mi skierowania na zlecone badania. więc w sumie nie dopłaciłam ani grosza

Gość gość
Nie wiem w sumie jaki mam pakiet ale mam taką czerwono brązową kartę. Dzwoniłam tam i powiedzieli że w ramach pakietu nie mam badań laboratoryjnych, ale mam ginekologa i cytologie. Tj nazwała to konsultacjami ginekologicznymi :P tzn że ich ginekolog może mi wystawić skierowanie na takie badania i będzie bezpłatnie ?

Gość gość
jeżeli masz prowadzenie ciąży, to masz wszystkie badania w pakiecie:) więc zapytaj się o to

Gość bułłka
najwazniejsze informacje o tym co się w tej firmie dzieje itd. polecam p[od linkiem na forum poniżej, może trochę inne spojrzenie na medicover bo trochę od środka. polecam gorąco http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,8042

Gość m_loona
Hej dziewczyny:) Czerwono - brązowa karta z medicover to pakiet standard, z pewnością masz to napisane na karcie obok imienia i nazwiska. Od grudnia zeszłego roku jest zwiększony pakiet dla ciężarnych. jesli któraś chce to podeśle dokładnie jakich badań bez skierowania od ginekologa może oczekiwać przyszła mama z tym pakietem. Mam takowy z pracy i właśnie w przyszłym tygodniu wybieram się na usg miedzy 11 a 14 tyg i test podwójny pappa - bez skierowania oczywiście, tylko z kartą prowadzenia ciąży.

Gość ayris
Nie mam pakietu w medicoverze ale myślę o pakiecie z http://poznaj.omsignum.pl/JYA24738956 Już mi uszami wychodzi leczenie się na nfz. Nie dość że czeka się na wizytę bardzo długo to jeszcze lekarze nie potrafią postawić diagnozy. Ostatnio byłam z bólem brzucha i dali mi tabletki na uspokojenie a brzuch nadal boli :/