Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie doradźcie mi proszę! :(

Polecane posty

Gość gość

Mam 19 lat skończone LO żadnego doswiadczenia, chciałabym wyprowadzić się z domu, najbliższe duże mista to Warszawa (ok 100 km), Białystok i Łomża no jeszcze Olsztyn ale tam bezrobocie nie biorę go nawet pod uwagę..Problem w tym ze zadnego z tych maist nie znam, nie mam w żadnym z nich rodziny,znajomych, nic..ale chyba czas się usamodzielnić...tym bardziej ze chcialabym chyba w Wawie za rok rozpocząć studia,przez ten czas poznałabym trochę miasto,ale strasznie się boję bo nie jetsem przyzwyczajona do duzych miast sama pochodzę z malutkiej miejscowości..co powinnam zrobić? Potrzebuje pieniędzy już teraz, moglabym wynająć tylko pokoj, moze z kims to by ejszcze taniej wyszło i przytulic trochę pieniędzy, które miasto powinnam wybrać? Jka sie zbarać do planowania wyjazdu, na co zwrócić uwagę? Czy ktoś z Was poprowadzi mnie za rękę co i jak, błagam ! :( :(

Gość gość
Bardzo Was proszę :)

Gość gość
Warszawa

Gość gość
J***c wieś! Bydgoszcz lub Poznań ;)

Gość gość
hmm chyba staż byłby jakimś rozwiązaniem na start, tak żeby pomału nazbierać trochę kasy i wylecieć z gniazda - za staż obecnie to jakieś ok 900 zł, zwroty za przejazdy, ubezpieczenie + coś zawsze w CV sobie wpiszesz jako doświadczenie (nawet jeżeli ma się to nijak do rzeczywistości, bo dobrze wiadomo jak jest).

Gość gość
a jeżeli chodzi o miasto, to Wa-wa, koszta utrzymania wyższe, ale i o pracę w zasadzie lepiej - a właściwie, większe mżliwosci po prostu.

Gość gość
Dziękuje za jakąkolwiek odpowiedź z Waszej strony :) ale Wawy nie zna nic a nic tak w ciemno jechać a jak sie zgubię ?

Gość gość
? :(

Gość gość
a moze lepiej jakby znalazła sponsora ? Pomógł by mi się utrzymac itp. ale czy musialabym z nim sypiać ?

Gość gość
nie zgubisz się :) wiadomo, że będziesz potrzebowała czasu, żeby się zaaklimatyzować i poznać miasto, to norma, naprawdę.

Gość gość
ale jak ja nawet żadnej ulicy nie znam byłam tylko raz w życiu w Warszawie i to w podstawówce na wycieczce szkolnej :P

Gość gość
jak ja odnajde pokój który wynajme chcoiażby zal :(

Gość gość
podnoszę..

Gość gość
jak sie oceniasz z wygladu?

Gość gość
Z wyglądu 9/10

Gość gość
mozesz podac gg?

Gość gość
Nikt ci tutaj nie poradzi. Czego oczekujesz? Nie wiemy jaka jestes, nikt ciebie nie zna. Jeden jest zaradny, znajdzie sobie odrazu prace, jeszcze odlozy, pojdzie na studia, a inny nie bedzie dawal sobie rady. Znam osoby, ktore i po studiach wyciagaja reke po pieniadze do rodzicow. Pamietaj, ze po liceum twoje szanse na jako taka prace w duzym miescie, gdzie jest duza konkurencja, sa znikowe. A zycie kosztuje, utrzymanie tez. Pomysl o tym! Moze zacznij od wertowania ogloszen o prace, zobacz czy wogole cos znajdziesz. Podlicz koszty utrzymania itp. A tak szczerz to ja na twoim miejscu skupilabym sie teraz na studiach. Nie wiem czy rodzice moga ci pomoc finansowo, bo jak nie to bedzie raczej ciezko. Powodzenia!

Gość gość
I wogole masz zle podejscie. Miasta sie nie wybiera, jedzie sie tam gdzie znalazlo sie prace, albo gdzie jest dobra uczelnia.