Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marta753

Starsza o 6 lat siostra.

Polecane posty

Witam, Mam na imię Marta i mam o 6 lat starszą siostrę Kasię. Niestety nasze relację są wręcz krytyczne. Od zawsze byłam uważana za tą lepszą,osiągam wysokie wyniki w nauce. Ona nie jest jakoś specjalnie inteligentna,lubi imprezy,alkohol,papierosy..Ma bogatego faceta i jeszcze rok technikum,więc mieszka u Nas. Ja uwielbiam makijaż,modę. Ona to wykorzystuję,zabiera mi wszystko co popadnie bez mojej wiedzy.Nie dostaję kieszonkowego,na wszystko muszę zarobić sama. Pochodzę z dość zamożnej rodziny,ale rodzice twierdzą,że w ten sposób wyrosnę na inteligentną i zorganizowaną kobietę. Moja siostra-Kasia ma zaś wszystko co chcę,ciągle nowe ubrania,ostatnio dostała IP6 ,ma bardzo wysokie kieszonkowe. Robi co chcę,poniża mnie,biję.. Ma 19 lat,a jest kompletnym niżem społecznym. Rodzice nic z tym nie robią,nie raz jej coś powiedzą,ale na tym się kończy. Ja już nie wytrzymuję.. Chcę popełnić samobójstwo,ale za bardzo się boję..

Gość gość
Ja też mam podobną sytuację. Opowiedz o tym rodzicom, albo psychologowi w szkole, ale samobójstwo to najgorsze rozwiązanie. Twoja siostra to kretynka i kiedys się o tym przekona.

Gość gość
Masz 13 lat i na wszystko musisz zarobić sama? Nędzne prowo

Zarobić- w znaczeniu zaoszczędzić,dostaję kieszonkowe. Kupuję drogie kosmetyki i ubrania więc trochę muszę zaoszczędzić żeby coś sobie kupić. Ona dostaję wszystko co chcę +kieszonkowe. Jest pełnoletnia,więc chociaż doładowanie do telefonu mogłaby sama sobie kupić..