Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gargamel stworzył smerfy

Tak bardzo chciałabym opanować jakieś języki obce ale nie wiem

Polecane posty

Gość gość
zaczynasz irytować jak ta typiara od metalu

Gość gość
Opanuj do perfekcji hiszpana i francuza, a później idź z tymi umiejetnosciami zarabiać na studia :D

Gość gość
Zależy gdzie będziesz pracował. Może warto rozważyć jeden z forum ONZ (wyłączam arabski i chiński z uwagi na duże różnice). Zostaje Ci angielski, hiszpański , francuski, rosyjski. Jako drugi albo w zamian któryś mniej popularny norweski, niderlandzki, fiński

Gość gość
Chyba się domyślasz dlaczego i nie muszę Ci tlumaczyć

Gość gość
Nigdy nie wiesz jaki jezyk ci sie w zyciu przyda. Ja znam biegle angielski i niemiecki, cale zycie uczylam sie tych jezykow, a teraz zaluje ze nie znam rosyjskiego albo hiszpanskiego. Bo akurat mialam szanse na wymarzona prace, ale szukali wlasnie kogos z rosyjskim albo hiszpanskim. Dobrze jest znac kazdy jezyk, nie ma lepszego czy gorszego. Ale pod warunkiem, ze juz masz angielski opanowany - to podstawa. To jest jezyk biznesu, tekstow naukowych, konferencji. Zdecyduj sie na jezyk, ktory najbardziej ci sie podoba, bo motywacja to podstawa sukcesu!

Gość gość
ty sie schyl ku francuskiemu to dla takiego prymitywa jak znalazł...b edziesz się mogła pod biurkiem schylać cały czas, bo ty przecież tylko myslisz, ja się nie przepracowac krowo obzarta