Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przesyłka kurierska za pobraniem jak to działa?

Polecane posty

Gość gość

hej, czy wiecie może jak wygląda przesyłanie przesyłek kurierskich ZA POBRANIEM? Problem polega na tym, że nie chcę, żeby osoba do której wysyłam przedmiot wiedziała od kogo on jest - czyli np. mogę podać fałszywe dane. Załóżmy, że chciałabym wysłać przesyłkę, jako nadawcę wpisać np. Bogusię Kowalską, ul. Nieważna 3, 00-022 Warszawa, ale podać mój właściwy nr konta, żeby kasa, którą ta osoba ma mi zapłacić na pewno do mnie trafiła. Da się tak?

Gość gość
Nie,nie da się. Musisz podać swoje dane i nie kombinuj, bo narobisz sobie kłopotów

Gość gość
A ja dodam, że tylko idiota odbierze przesyłkę od kogoś kogo nie zna czy też nie zamawiał czegoś i za nią zapłaci.

Gość gość
ale jakich kłopotów? mogę podjąć takie ryzyko, że jeśli podam niewłaściwe dane, to ta kasa do mnie nie dotrze, czyli ze wyślę ten przedmiot właściwie za darmo, nie jest to problem. ale oczywiście wolałabym dostać tę kasę na konto, tylko nie chcę, żeby odbiorca mógł mnie później zidentyfikować...

Gość gość
Czego kombinujesz kobieto? Nie musisz wcale pisać nadawcy, możesz wysłać bez :D Problem będzie jedynie w tym, że jak źle napiszesz adres odbiorcy, to przesyłka idzie do spalenia, nie wróci do ciebie. A jak podasz adres konta, to i tak przecież dowie się ta osoba, jak się nazywasz. Przesyłka za pobraniem to danie pieniędzy listonoszowi, a on ci je odsyła, więc adres nadawcy musi być. Listonosz ci nie będzie wpłacał hajsu na konto :O

Gość gość
shatyn - mam to głęboko, czy odbiorca jest idiotą czy nie. sytuacja wygląda tak, jak wygląda, pytam o kwestie czysto techniczne.

Gość gość
gość z 9:45 - tak jak mówisz jest na poczcie, ale wiem, że firmy kurierskie mają w standardzie opcję, że nikt Ci kasy do ręki nie zwraca, tylko odbiorca płaci za przesyłkę, kurier odbiera kasę, rozlicza się w firmie i firma robi Ci przelew na wskazany nr konta.

haaaallo pomocy listonosz przyniósł mi przesyłke umówiłam się z babką ze będzie 100 zł razem z wysyłką i nagle musze zapłacić 130 zł co mam zrobić pani źle wpisała kwote coś tam pomieszała moge zapłacić mniej czy coś ?