Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie przeraża was to że jesteście

Polecane posty

Gość gość

niepowtarzalni, jedyni w swoim rodzaju i ludzie zawsze do końca was nie zrozumieją i nie będą wiedzieć co was w duszy trapi? do tego oficjalny test mierzenia osobobowości której uzywają psychologowie podaje ich 16. Jak ktoś zna angielski może zrobic test http://www.16personalities.com/free-personality-test jak ktoś urodził się intj intp infj infp to z miejscaprzegrał życie, ludzie faworyzują takie cechy jak ekstrawersja, towarzyskość, szybkość w działaniu nikt nie pochwala głębokości myślenia i długiej analizy, introwertyzmu, pracy w spokoju.

Gość ludzie to tepe bydło i
trzeba sie z tym pogodzić, nie rozumieją inności ani tego że ktoś może sie od nich różnić pod każdym względem :O życie ssie

Gość gość
no chyba nikogo nie przeraża...

Ja jestem intp i nie uważam że przegrałam życie. Jak chcę to potrafię być towarzyska :D i u innych ludzi cenię właśnie powściągliwość, więc fail koleżanko :P

Gość gość
nie piernicz ja jestem intp i uważam że to dramat, chyba nie jesteś prawdziwą intp :O intp facet to dziwnnnnnnnnyyyyyyyy ale babka to już w ogóle porażka

Gość gość
esfj :D

Gość gość
mnie przeraża ale jestem pogodzona z samotnością i niezrozumieniem

A co konkretnie jest dramatem? Ja nie potrzebuję bycia zrozumianą i bardzo nie lubię zbędnego dramatyzowania, które donikąd nie prowadzi. I tak jestem dziwna, ale lubię to :D Jedynie nieumiejętność okazywania uczuć mi przeszkadza, no i może roztrzepanie, ale pracuję nad tym :P

Gość gość
My life my rules

Gość Mati_89
Ja jestem INTJ i nie uważam sie za przegranego, nie potrzebuje zainteresowania, zrozumienia u innych ludzi, cenię sobie prywatność, nigdy nie potrzebowałem i nie potrzebuje dużo znajomych, może ceniona jest ekstrawersja czy szybkie myślenie, wokół mnie jest bardzo dużo ekstrawertyków którzy poza dużą ilością znajomych niczego w życiu nie osiągnęli, żyją z dnia na dzień, nie interesuje ich przyszłość. Przynajmniej dzięki temu "głębokiemu myśleniu" nie popełniłem praktycznie poważnych błędów życiowych, tak jak głośni i skupiający się na tu i teraz ekstrawertycy, jeśli chodzi np o pracę to są takie zawody gdzie ekstrawertycy się nie nadają.

Gość Mati_89
Również uważam że nie jestem przegrany gdyż od dziecka marzyłem że bedę wykonywał taki i taki zawód, skończę takie i takie studia, no i udało się, dzięki swojej wytrwałości, wiary w siebie oraz rozważnemu planowaniu i skupieniu na przyszłości i rozwazaniom.

Gość Lubieksiazki
Jestem INFP i kompletnie nie czuję się przegrana, wręcz przeciwnie! Ekstrawertycy mają dużo znajomych, introwertyk ma za to kilku ale przyjaciół. Gdy ktoś się z Tobą przyjaźni to nie dla poklasku i bycia w centrum zainteresowania ale dlatego że autentycznie Cię lubi:) Introwertyk tworzy bardziej głębokie relacje i jest wierniejszy w przyjaźni :) Pozdrawiam :) ps. Mój chłopak jest intp i jest nam razem cudownie :D

Gość NooneCares
Też jestem INTP i wcale nic nie przegrałam. Logiczne myślenie ułatwia życie. Wbrew pozorom nie jest to wcale niekorzystny typ osobowości dla kobiety- nigdy nie miałam problemu ze znalezieniem faceta ; żaden facet nigdy nie narzekał, że nie walę fochów, nie dramatyzuję i nie gadam o głupotach. Jestem nieśmiała w stosunku do obcych osób, pewna siebie i rozgadana wśród znajomych. Słabo dogaduję się z innymi kobietami, ale szczerze mówiąc nie zależy mi na tym. Mam swój świat i dobrze mi z tym, przynajmniej nie tracę swojego czasu na coś co uważam za bezużyteczne.

Gość gość
wszystko co widzisz to projekcja hologramu ,wszyscy to roboty z konstrukcją ego ,każdy widzi swoje hologramy ,jest to hologram o takiej częstotliwości żeby był widzialny i żebyście byli przekonani że to prawda ,a prawda jest ukryta,w tym samym czasie jesteście w innym wymiarze ,dopóki nie rozwalicie struktur będziecie marionetkami hologramów

Gość gość
Ta druga grupa,ci myśliciele, są bardziej niezwykli,niosą tajemnicę. .nie wywalają wszystkiego na swiat i nie wyrzyguja na kogoś swego życia .Jak ktod chce sie dokopać do skarbu,musi sie postarać

Gość INTPgirl
Jestem INTP. Wcześniej nie interesowałam się a nawet nie wiedziałam, ze istnieje coś takiego jak podział osobowości :P człowiek nie wiedział dlaczego mu często pod górkę w relacjach z ludźmi. Nie rozumiał dlaczego Pani Nauczycielka ciągle musi go sprowadzać na ziemię bo się zamyślił. Łatwiej jest jak ma się tą wiedzę i akceptuję się, ze jest kim się jest. Czy mamy gorzej? Zależy jak na to spojrzeć. Ponoć INTP lubią być wyjątkowi. Ale nie ukrywam, że mój problem z dogadaniem się ze znajomymi (tak, mam znajomych i nawet przyjaciół) są często problemem. I jak u INTP jestem osobą kierującą się rozsądkiem. Nie rozumiem sercowych problemów koleżanek, jestem wtedy słabym wsparciem. Nawet, jeżeli ktoś mi się podoba próbuje to zdusić bo wychodzę z założenia, że to tylko niepotrzebnie komplikuję życie. Lubię swoją niezależność. Podsumowując, mimo wszystkich moich wad nie przeraża mnie moja osobowość ^^

Gość INFP facet
Mnie przeraza.

Gość gość
Ja jestem INTJ. Też nie mam wielu znajomych i nie potrzebuje tego. W sumie to nawet lubię ludzi, ale po jakimś czasie potrzebuję samotności. Zawsze po przyjściu z uczelni, gdzie jestem otoczona ludźmi, zamykam się w pokoju i pogrążam się w swoich myślach. To jest taki czas tylko dla mnie, kiedy ładuję się energię na kolejne dni. Mam spore trudności w nawiązywaniu nowych znajomości, czuję się nieswojo wśród obcych za to wśród "swoich" jestem wygadana i pewna siebie. Myślę logicznie, jestem kreatywna, mam głowę pewną pomysłów i bujną wyobraźnię, nie podejmuję nieprzemyślanych decyzji, dzięki czemu nie popełniam wielu głupot. Bardzo szybko się uczę, szczególnie rzeczy logicznych. Potrafię analizować i wyciągać wnioski. Zauważam szczegóły, których wielu ludzi nie dostrzega. Wolę słuchać i obserwować niż się wypowiadać. Nienawidzę rozmów o niczym, uważam to za stratę czasu. Potrafię wtedy okazać zniecierpliwienie przez co ludzie często biorą mnie za gburowatą i arogancką osobę. No i często myślę o innych ludziach jako o idiotach i aż mnie skręca jak niektórych słucham xD Za to jeśli rozmawiam z kimś o czymś ciekawym, o czymś czym się pasjonuje i na czym się znam, wtedy dosłownie gęba mi się nie zamyka. Mam problem z okazywaniem empatii i swoich uczuć, ciężko mówi mi się np. przykro mi, nigdy nie powiedziałam nikomu, że go kocham, chociaż tak właśnie czuję :/ Do tego przeważnie jestem cyniczna na zewnątrz, za to w środku mam miękkie serduchu i jestem idealistką. Podsumowując my introwertycy mamy sporo zarówno wad jak dobrych cech. Najważniejsze to zaakceptować siebie, a ludzie niech sobie myślą co chcą :)