Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pracować nad sobą aby zmienić siebie i swoje życie? SAMOREALIZACJA

Polecane posty

Gość gość

Witam, Czy są tu osoby które postanowiły w którymś momencie że chcą skończyć z niesmiałością, niskim poczuciem własnej wartości, kiepską pracą i postanowiły o siebie zawlaczyć i się zmienić?

Gość gość
Interesuje mnie jak tego dokonaliście? Czytam wiele poradników, szukam informacji w necie ale nie wiem jak najlepiej się za to zabrac? I czy to wogole jest mozliwe zeby z zakomleksionego, bojaźliwego człowieka który boi się ruszyć z miejsca stac się kimś innym?

Gość gość
A kto lub co mi może pomóc? Wiem ze jesli czegos nie zmienię to wpadnę w jakas totalna depresję. Jestem kobietą po 30tce a nie potrafie o nic zawlaczyć, nie mam meża, dzieci, mam kiepska pracę, jestem niesmiała a tak naprawde nie powinnam taka być bo niczego mi nie brakuje.

Gość gość
Czy jest tu ktoś kto dokonał przemiany siebie? Jesli tak to proszę o wskazówki...

najpierw spróbuj zaakceptować swoje ułomności, potem nie porównuj się do innych bo zawsze znajdzie się ktoś lepszy lub gorszy od ciebie. Szukaj sobie jakiś pasji, realizuj się w jakiejś dziedzinie

Gość gość
Pasji żadnej włąsciwie nie mam, z pracy wracam prosto do domu i idę się zdrzemnąć, nie chce mi się nigdzie wychodzić, unikam spotkań ze znajomymi. Przegrywam własne zycie i to mnie dobija. Pokój zawalony, nie posprzątany od miesięcy, w szafach burdel.

Gość gość
mam tez braki w wiedzy ogolnej co mnie też dołuje, nie umiem żadnego jezyka bo mi się nie chce uczyć:-( Czemu innym sie chce a takim jak ja życie mija na nicnierobieniu:-(

Gość gość
Skoro czytasz różne poradniki to powinno Ci się rozjaśnić już w głowie dlaczego jest tak a nie inaczej. Chyba że czytasz ale nie przyswajasz tej wiedzy/nie rozumiesz? Jakie poradniki przeczytalas i jakie wnoski z nich wyciagnelas? Ja zaczęłam "przygode" z poradnikami ponad dwa lata temu i sama się dziwie jak wiele zmieniło się w moim życiu :) oczywiście są to zmiany pozytywne